Menu

Een Italiaans diner voor twee

4 dagen geleden | Write Club

Vier jij Valentijnsdag door romantisch te koken voor je geliefde maar weet je niet waar je moet beginnen? Probeer dan nu dit mooie Italiaanse drie gangen diner om een goede indruk achter te laten. Succes gegarandeerd! 

Ossobuco van de barbecue

op 30-03-2018 | Write Club

Er zijn maar weinig dingen zo leuk als buiten koken. Op een vuur, op een barbecue of bijvoorbeeld brood bakken in een zelfgemaakte oven. Het smaakt altijd lekker! Nu snap ik dat niet iedereen een Dutch Oven thuis heeft staan, en ik geloof best dat dit gerecht ook in een braadpan gemaakt kan worden, maar deze ossobuco lukte zeer goed boven wat kooltjes!

Winterse maaltijdsalade

op 07-12-2017 | Birgit Sloven

Salades eet je alleen in de zomer? Nee hoor, wij hebben toevallig een hartverwarmend winters saladerecept voor je. Probeer eens deze heerlijke combinatie van krokante kip, pancetta en homemade croutons!

Ovenpasta: baked ziti

op 09-11-2017 | Birgit Sloven

Pasta uit de oven is natuurlijk het ultieme comfortfood voor koude dagen. Dit is een echte Amerikaans-Italiaanse klassieker: baked ziti. Mét gehaktballen en 3 soorten kaas, als je daar niet blij van wordt dan weet ik het ook niet meer!

Wat eten we vandaag: Boeuf bourguignon

op 31-01-2017 | Culi Nice

Een echte klassieker uit de Franse keuken, en ideaal als je een (grotere) groep eters krijgt. Het enige wat je nodig echt hebt is wat extra tijd, maar zoals het gezegde welbekend klinkt, goed werk heeft tijd nodig. Het recept is voor 8, maar kan natuurlijk ook voor meer of minder in dezelfde verhoudingen.

Wat eten we vandaag: Komkommer wrapjes

op 11-01-2017 | Culi Nice

Gewoon lekker lui genieten van een glaasje wijn of bier. Maar uiteindelijk krijg je toch een beetje de knaagjes in je maagjes, daarom deze lekkere magere komkommerwrapjes. 

Wat eten we vandaag: Hot shoarma met pasta

op 05-10-2016 | Culi Nice

Nieuwe gerechten kunnen uit de vreemste combinaties onstaan, Marco Polo combineerde Chinese pasta met Italiaanse smaken en zo kregen we spaghetti. Nu hebben we weer zo’n gekke combinatie, want wij hebben shoarma met pasta gecombineerd

Wat eten we vandaag: Fleurige macaroni salade

op 16-08-2016 | Culi Nice

Omdat we midden in de zomerperiode zitten, is het tijd voor lekkere salades. Zo is deze frisse macaroni salade erg lekker voor bij de BBQ, als lunch of avondeten.

Zomerse hamburger met ananas

op 04-07-2016 | Birgit Sloven

Het is vandaag the 4th of July, oftewel Onafhankelijkheidsdag in Amerika. Maar misschien nog wel belangrijker: het is mijn verjaardag! En wie jarig is trakteert natuurlijk, dus vandaar dat ik jullie trakteer op een van mijn favoriete verjaardagsrecepten. En aangezien het ook feest is in Amerika, is het een lekkere ouderwetse burger van de barbecue geworden. 

Turks brood pizza

op 25-05-2016 | Birgit Sloven

Zoals je de afgelopen maand misschien wel gezien hebt, kun je pizza op heel veel verschillende manieren maken. Je kan het jezelf moeilijk maken, maar ook erg makkelijk natuurlijk. Ik vind het leuk om zelf te experimenteren en vervanging te zoeken voor de normale pizza bodem. Daarom vandaag de Turks brood pizza!