Menu

Cashewnotentaart

op 07-12-2018 | Raylison Zimmerman

Om het weekend goed te beginnen hebben we een recept gemaakt om met cashewnoten een taart te maken. Ben jij benieuwd hoe de hartige cashewnoten smaken met een zoete taart? Probeer dan nu het recept.

Hondenkoekjes

op 04-10-2017 | Jolien Van Delft

Vandaag is Wereld Dierendag, de perfecte dag om je trouwe viervoeter eens flink te verwennen. En hoe kun je dat beter doen dan met verse, zelfgebakken hondenkoekjes? Zo weet jouw beestje zeker dat jij gek op hem bent!

Eigengekweekte prei

op 15-09-2014 | Thomas Luttikhold

Vandaag geen recept, maar een tutorial. Wist je namelijk dat je je eigen prei kan laten hergroeien? Je hebt hier alleen het kontje van de prei nodig. Hoe tof is het om tijdens een etentje je gasten te verrassen met prei van eigen kweek? Dat is toch verrekte tof? 

Eigengemaakt zongedroogde tomaten

op 08-09-2014 | Thomas Luttikhold

De gevolgen van de Russische boycot zijn bekend: een direct overschot van bijvoorbeeld spinazie en tomaten. Daarom heb ik vandaag een slimme tip om tomaten te verwerken tot zongedroogde tomaten!  

Romeinse rozenwijn!

op 01-09-2014 | Thomas Luttikhold

Vandaag een recept voor Romeinse rozenwijn! Hoe cool is dat?   Vandaag duik ik weer eens terug in de tijd met een zeer oud recept, namelijk een Romeins recept voor rozenwijn. Dit recept is afkomstig uit het kookboek: ‘De re Coquinara’. Dit kookboek is geschreven door Apicius in de 4de eeuw na Christus. 

Tomatoes On The Side

op 12-06-2014 | Bob Blom

Geen inspiratie voor groenten bij het hoofdgerecht, maar toch de vitaminen niet willen missen? Tomatoes on the side is daar ideaal voor. Een leuke zomerse presentatie voor wat eigenlijk gewoon tomaten zijn, alleen dan net even wat leuker! Gezond, snel te bereiden en heerlijk verfrissend bij vrijwel elke maaltijd. 

Zelf limoncello maken

op 03-06-2014 | Thomas Luttikhold

Thomas: Ik ken niemand die citroenen als fruit eet. Vaak gebruiken we alleen het sap of de schil. Hierdoor belanden er vaak een restjes citroen in de koelkast en vervolgens ook in de afvalbak. Ik ben in ieder geval schuldig en ik denk met mij een aantal mensen meer. 

Bro shots!

op 07-01-2014 | Thomas Luttikhold

Wij, Nederlanders, eten voornamelijk de roosjes van een broccoli. De stengel gooien wij weg. Half werk! Over half werk gesproken, de Fransen eten juist de stengel en niet de roosjes. Volgens de Fransen is juist de stengel het meest voedzaam van de broccoli.

Koken uit je kerstpakket

op 24-12-2013 | Thomas Luttikhold

Kerstmis is bij uitstek de tijd van voedselverspilling. Vandaar dat we vandaag uitsluitend met producten uit het kerstpakket gaan koken. Veel van deze producten belanden in de voorraadkast, waar ze waarschijnlijk het jaar daarop nog staan. Vandaag een tip om juist met deze producten een creatief nagerecht te maken. 

Mispels op zoetzuur

op 13-11-2013 | Thomas Luttikhold

Dit recept zet een vergeten fruit, de mispel, vol in de spotlight. Mispels zijn namelijk heerlijke producten, vergeten door het volk. Toch zitten er mooie verhalen aan dit product vast. Zo komen ze uit het Midden Oosten, zijn ze meegenomen door de Romeinen en vind je mispelbomen vooral in kloostertuinen.