Menu

World sandwich day

2 weken geleden | Tim Zanoni

Meer als een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoede grens. Om die mensen te helpen, doneren de voedselbanken voedselpakketten aan de armen. Om hun klanten van eten te kunnen voorzien, werken ze samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Volgens de Engelse geschiedenis heeft de sandwich zijn naam te danken aan John Montagu en dateert de belegde boterham uit 1762. John Montagu was de vierde Earl of Sandwich. Sandwich is een stadje in het Engelse graafschap Kent. De Earl of Sandwich had alleen een klein probleempje,

de beste man was behoorlijk verslaafd aan gokken. En tsja, als iets de trek opwekt dan is het wel een stevig partijtje kaarten natuurlijk. Maar, slim als de Earl was, bedacht hij hier iets op. Om niet te
verhongeren tijdens het gokken legde de Earl of Sandwich plakken vlees tussen twee stukken brood. Zo kon hij zo lang mogelijk aan de goktafel blijven zitten. En zo is de sandwich ontstaan.

Subway viert de dag in meer dan 60 landen over de wereld waaronder Nederland. alleen vandaag geldt de actie: 1+1 gratis op subs. Per verkochte aanbieding doneert Subway 10 cent aan Voedselbanken Nederland.

Wij hebben op onze site een eigen sandwich recept, check hem nu! de Club sandwich.


Relevante producten: }}

Bosch MUC88B68 AutoCook - Multicooker - RVS Zwart

50 programma's | Koken, braden, stomen, frituren & sous vide | 100 recepten in boek & app

Meer informatie

G3 Ferrari Delizia - Pizzaoven - Rood

de pizzasteen ervoor dat het vocht uit de bodem wordt opgenomen en de pizzabodem heerlijk krokant wordt.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus