Menu

Werelddierendag Challenge

op 04-10-2018 | Tom Hagemeijer

Het is zover: Werelddierendag! Deze dag staat in het teken van jouw viervoeter, gevleugelde vriend of gevinde kamergenoot. Naast de gezelschapsdieren zijn er ook een hoop andere dieren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Denk aan koeien, varkens, kippen en schapen. Misschien houden zij iets minder van knuffelen dan je hond of kat, maar deze dieren verdienen net zoveel liefde.

Hier is de challenge: laten we eens een dag géén dierlijke producten eten. Geen vlees, melkproducten, eieren, gelatine enz. Je zult versteld staan van de hoeveelheid veganistische opties. Op de website kun je bijvoorbeeld al een flink aantal vegetarische gerechten vinden. Wedden dat jij geen honger hoeft te lijden? 

Je hoeft natuurlijk niet je leven lang te pleiten voor veganisme, maar hoe langer jij het volhoudt, hoe meer je bijdraagt aan het milieu. Een veganistisch eetpatroon heeft meerdere voordelen op de lange termijn. Bijvoorbeeld:

-    Er sterven minder dieren, zodra er minder vraag komt naar dierlijke producten zullen er minder dieren geslacht worden.
-    Je krijgt er meer energie van, omdat het eten makkelijker verteerd dan vlees- en melkproducten.
-    Beter voor het milieu. Bij het verkrijgen van dierlijke producten komt een enorme hoeveelheid aan vervuiling kijken. 
-    Variatie in je eetpatroon. Je moet opzoek naar andere gerechten en komt tot de conclusie dat er zo veel meer is dan je dacht. 
-   Je kijkt bewuster naar de voedselindustrie omdat je beter nadenkt voor het kopen van verschillende producten

Ga jij de challenge aan? Laat het ons weten.Relevante producten: }}

gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag - Kookboek van het jaar 2017

Maak de lekkerste gerechten die David en Luise ook elke dag voor hun eigen gezin maken. Met de recepten uit The Green Kitchen at Home gaat dit zeker lukken!

Meer informatie

Montana Enjoy Cafetière - 0.6 L

Deze cafetière komt uit de Enjoy collectie van Montana, erg geschikt voor het genieten van je dagelijkse kopje koffie.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus