Menu

Tips voor food fotografie

op 15-07-2017 | Tessa Nijs

Goede foto's zijn voor een food blog natuurlijk erg belangrijk! Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je eten of drinken gaat fotograferen. Voor de liefhebbers onder ons delen we vandaag enkele tips!

Lens

Het belangrijk om met een juiste lens te fotograferen. Wellicht zie je wel eens foto's voorbij komen met mooie scherptediepte, daar maken wij ook gebruik van! Dit kun je voor food fotografie het beste bereiken met een 50mm lens.

Belichting

De mooiste belichting bereik je het beste met natuurlijk licht. Het is dus een goede optie om dichtbij een raam te fotograferen. Let wel op dat de zon niet direct op je product schijnt, dat kan er gek uit gaan zien en het eten kan er dan minder aantrekkelijk uit zien. In de winter heb je natuurlijk niet veel voordeel van natuurlijk licht, dus dan zou je gebruik kunnen maken van een daglichtlamp.

Sfeer

Een gerecht fotograferen op een wit bord op een wit tafelkleed kan natuurlijk, maar ziet er waarschijnlijk minder aantrekkelijk uit. Probeer daarom met sfeer te werken! Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bordjes, servetjes of rietjes. Zorg wel dat het niet te veel aan kleur of print door elkaar wordt, want dat leid af van je gerecht!

Compositie

Een gerecht kan er van zichzelf al lekker uit zien, maar heb je er wel eens aan gedacht om een stukje vlees of een taart open te snijden en hem dan te fotograferen? Dit geeft ook meteen een minder statisch gevoel aan de kijker, want dan lijkt het alsof er zo een stukje gepakt kan worden! Ook zou je met handen kunnen werken die bijvoorbeeld bestek vast hebben.


Relevante producten: }}

Foodfotografie

Til je culinaire foto’s naar een hoger niveau. Foodfotograaf Martijn Smit neemt je mee in de wereld van de foodfotografie en legt je de fijne kneepjes van het vak uit.

Meer informatie

Servetten

Ster servetten wit 20 stuks. Witte papieren servetten bedrukt met een grijze ster. De servetten zijn 33 x 33 cm en 3-laags.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus