Menu

Secret menu items van de Chinees

op 08-10-2018 | Michelle Nijman

Bij de gemiddelde afhaal Chinees kun je rond de 200 gerecht bestellen. Hoe komt het dan toch dat haast niemand verder komt dan een portie bami met babi pangang? Zelf heb ik ruim een jaar bij een Chinees restaurant/afhaal gewerkt en eet ik regelmatig Indisch. Nu wil ik graag de secret menu items met jullie delen die je zeker eens moet proberen!

Eerst wil ik het verschil uitleggen tussen de Chinese en Indische gerechten. De Chinese gerechten zijn het meest bekend bij de afhaal denk aan; nasi/bami goreng, babi pangang, loempia’s en ga zo maar door. Dit zijn lekkere gerechten maar hebben vaak een bijzondere smaken. Indische gerechtjes daarin tegen hebben vaak wat anders, het smaakt bijvoorbeeld erg kruidig of licht pittig in vergelijking met de Chinese gerechtjes. Wil jij een keer iets nieuws proberen kijk dan eens even bij de Indische gerechten en laat je verassen. Ik wil er wel gelijk bij zeggen dat de gerechten die wij bij de Chinees eten totaal anders zijn dat de gerechten die je in China en Indonesië eet. Wij hebben met z'n allen het eten hier een beetje vernederlandst.

Dit zijn een aantal bekende gerechten die je een keer kan vervangen om nieuwe dingen te proberen:

Mini loempia's - pangsit goreng

Hoewel mini loempia’s heerlijk zijn kun je ook een keer voor pangsit goreng gaan. Het is een soort gelijk voorgerechtje maar dan net even anders. 

Tjap tjoy - gado gado

Beiden groenten gerechten maar toch erg verschillend. Door de tjap tjoy gaat ketjap en vissaus en door de gado gado gaat satésaus. Beiden gerechten bevatten veel verschillende soorten groenten en als je daar niet van houdt maar wel graag groenten wilt eten, kies dan voor sajor boontjes. Sajor boontjes zijn sperzieboontjes met een licht pittige saus en ook zeker aan te raden.

Babi pangang - ajam pangang

Babi pangang behoord toch wel in de top-3 meest bestelde gerechten bij de Chinees maar heb je ook wel een ajam pangang geprobeerd? Het verschil zit in de ajam (kip) en babi (varken).

Rijsttafel - nasi rames

Een rijsttafel is vaak de ideale oplossing om meerdere gerechtjes te nemen zonder heel veel over te houden. Er is vaak een samenstelling van gerechtjes gemaakt wat genoeg is voor 2-3 personen. Wil je nu alleen Chinees afhalen maar houd je vaak erg veel over? Kies dan een keer voor nasi rames, dit is namelijk een gerecht waar je precies een portie voor 1 persoon krijgt. Nasi rames (gemengde rijst) is een rijstgerecht met vlees, vaak saté, groente en een ei. Vraag bij de Chinees wat je er bij krijgt en of je eventueel iets mag aanpassen als je dat wil.Relevante producten: }}

Basisboek Aziatisch

Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten (met stap-voor-stap-fotografie en -uitleg) uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis.

Meer informatie

Eetstokjes - Bamboe - Zwart - 2 stuks

Bamboe eetstokjes zwart. Deze luxe bamboehouten eetstokjes met zwart puntje zijn verpakt per 2 en zijn ongeveer 22,5 cm in lengte.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus