Menu

Nacho dag

op 06-11-2018 | Yonas Schaerlackens

Nacho's, wie kent ze niet? Een heerlijk Mexicaans tussendoortje voor bij de tv of op het terras. Vandaag 6 november, vieren wij de dag van de nacho door een lekker recept te delen. Dus zet snel je sombrero op en strooi met wat jalapeño pepers om helemaal in de stemming te komen.

Geschiedenis 
Nacho's is eigenlijk een Tex-mex gerecht en kwam tot leven in het jaar 1940 door een Mexicaanse restaurant eigenaar genaamd Ignacio Anaya. Zijn gerecht werd geserveerd met de naam ''Nacho's Especiales'' in zijn kleine restaurant net over de Mexicaanse grens. Het verhaal luidt dat hij dit serveerde aan een groepje Amerikanen die na sluitingstijd aanklopte bij zijn restaurant. Uit noodzaak schotelde Ignacio de Amerikanen totopos (tortilla chips) met jalapeños en kaas voor omdat de kok al naar huis was gegaan. Het gerecht sloeg aan bij de klanten. En zij namen het de grens over en maakte er een tex-mex gerecht van. Daar kwam de Nacho uit die je nu zo goed kent.

Zelf maken
Tegenwoordig worden nacho's als hoofdgerecht maar voornamelijk als snack geserveerd. Het kan per restaurant verschillen wat je krijgt omdat er ontelbaar veel variaties op gemaakt zijn. De basisingrediënten zijn; tortilla chips, jalapeño pepers en gesmolten kaas. Veel restaurants voegen hier nog veel meer ingrediënten aan toe zoals gehakt, mais, ui en ga zo maar door. 

Mocht je nou zelf een keertje Nacho's willen maken dan is dat zo gebeurd. Gebruik gewoon de ingrediënten die hierboven genoemd zijn. Of gebruik ons recept voor heerlijke vegetarische nacho's met een fajita smaakje! Vegetarische fajita nachos.


Relevante producten: }}

Buenos Nachos!

Buenos Nachos! is een eerbetoon aan het meest fantastische eetbare exportproduct van Mexico. Dit boek bevat recepten van bekende tv-koks, filmsterren en beroemde muzikanten.

Meer informatie

Culinary notebooks Pizza's burgers & nacho's

Zet al je bezwaren tegen "fastfood' opzij, want dit soort voedsel kun je heel goed thuis bereiden, met de lekkerste en beste ingrediënten.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus