Menu

Mijn liefde voor eten: Valerie

op 13-09-2017 | Valerie Vierbergen

Aangezien ik blog voor CuliNice zou je natuurlijk denken dat eten een groot onderdeel van mijn leven is. En dat is het natuurlijk ook! Maar waar komt mijn liefde voor eten nu precies vandaan?

Ik heb heel mijn leven in Brabant gewoond, waar een Bourgondische leefstijl populair is. Dit betekende dus ook dat ik al vroeg in aanraking kwam met lekker eten. Niet alleen thuis, maar mijn ouders namen mij ook al vroeg mee naar verschillende restaurants.

Ik heb een oude foto met mijn vader, waar we samen in de keuken staan. Ik sta mijn vader te helpen met sinaasappelen persen (want sinaasappelsap is een populair drankje in huize Vierbergen) met een Nijntje schort aan. Dit laat al zien dat ik al vroeg in de keuken stond.

Toen ik oud genoeg was om zonder stoel bij het keukenblok kon komen (dan wel met krukje, maar die heb ik zelfs nu soms nog nodig) kreeg ik een liefde voor bakken. Niet zo raar natuurlijk, want alles wat zoet is is hemels voor kinderen, of dit nu koekjesdeeg met rauwe eieren is of niet. Iedere zomervakantie bakte ik minimaal een keer per week wel een taart, cupcakes of, een persoonlijke favoriet, kwarktaart. Uit pak voor gemak, maar dat is niet belangrijk. En als ik bij de turnvereniging trakteerde voor mijn verjaardag, deed ik dit met cupcakes.

En nu? Ik ga deze maand voor het eerst in mijn leven op mezelf wonen, in Antwerpen. Dit betekent dat ik moet beginnen met het koken van echte recepten. Kan ik dit? Niet altijd heel goed. Gelukkig heb ik genoeg recepten in mijn database om te proberen en de Dominos op speeddial ;).

Maar, waar komt nu mijn liefde voor eten vandaan? Uit de keuken! Ik heb zoveel goede herinneringen die zich afspelen in de keuken, of dat nu thuis, bij mijn oma of bij iemand anders is. Herinneringen worden gemaakt in de keuken, en liefde ook!


Relevante producten: }}

Joseph Joseph Index Snijplankenset

De Index Joseph Joseph bestaat uit 4 snijplanken en wordt geleverd in 1 zilverkleurige houder. De Index snijplanken zijn een sierraad voor uw keukenblad.

Meer informatie

BK Profiline Pannenset

Iedere chef die de gebruikservaring verkiest boven extra opsmuk, kiest voor deze pannencollectie. In een handomdraai zet jij een culinaire maaltijd op tafel.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus