Menu

Mijn liefde voor eten: Iris

op 08-09-2017 | Iris Greve

Waarom ben ik gaan bloggen bij CuliNice? Dat is een simpele vraag. 1. Ik vind het leuk om te schrijven. 2. Ik hou van eten. Vandaag gaan we het hebben over reden nummer 2, waarom hou ik zoveel van eten? 

Waar komt mijn liefde van eten vandaan? Ik heb werkelijk geen idee. Als kind was ik niet zo'n foodlover, alleen een chocolade- en toetjeslover. Ik was zo'n persoon die bij een all inclusive buffet eerst langs de toetjes liep om te kijken wat ik daarvan wilde eten. Op basis daarvan kon ik inschatten hoeveel 'normaal' eten ik moest nemen. Ik kon ook nooit een beetje hagelslag op mijn brood doen, maar er moest gelijk een dubbeldikke laag op.

Tegenwoordig is dat een klein beetje anders. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds en chocolade- en toetjesaanbidder, maar ik ben ook veel meer van ander eten gaan houden. Sinds ik op kamers woon en zelf ben gaan koken ben ik niet alleen meer gaan eten maar ook meer gaan lusten. Ik ontdekte ineens allemaal nieuwe gerechten en kon nu dingen koken die ik zelf ook echt lekker vind. Normaal at je gewoon wat er werd voorgeschoteld, maar nu kon ik zelf kiezen waar ik zin in had en kon ik ook de hele dag uitkijken naar iets wat ik 's avonds ging maken. En hier ontstond mijn liefde voor Italiaans, Grieks, Mexicaans, Indiaas en natuurlijk de Wereldgerechten. 

Dit is dan ook het punt waarop het mis ging en ik veel begon te eten, maar dan ook echt veel. Zo heb ik een keer (per ongeluk) een wereldgerecht voor twee â drie personen in mijn eentje opgegeten. De risotto is ook zo lekker... Daarnaast ga ik ook veel vaker uit eten en zoek ik steeds vaker recepten op op internet. Toen CuliNice op mijn pad kwam leek het mij leuk om mijn liefde voor eten met anderen te delen, maar daarnaast ook inspiratie op te doen voor lekkere recepten. Een win-win situatie dus!
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus