Menu

Liefde voor Kaasfondue of Raclette

op 01-06-2018 | Pim Elbers

Nederland staat bekend als kaasland, persoonlijk ben ik een echte kaasliefhebber. Franse schimmelkazen, geitenkaas, komijnekaas en ga zo maar door. Een perfecte avond met lekkere wijn, gezelligheid en kaasfondue. Love it! Ook leuk om een keer samen te raclette, wat kies jij? 

De meningen verschillen er wel eens over, wat is nu het lekkerst kaasfondue of raclette? Persoonlijk als kaasliefhebber maakt het me helemaal niet uit zolang er de 3 belangrijke factoren aanwezig zijn: kaas, wijn en gezelschap. Wat is nu het verschil tussen raclette en kaasfonduen? 

Raclette

Een typisch Zwitsers gerecht. Als je in Zwitserland bent kun je in veel restaurants raclette krijgen. Ze komen dan bij je aan tafel met een bord vol aardappels. Maar nu komt het mooiste van de avond, men komt met een halve kaas naar de tafel, verwarmen de ene helft en laten het over de aardappels glijden. Je hebt een heerlijke maaltijd raclette. Wat nu als je het thuis wil doen? Waarschijnlijk ben je bekend met gourmetten, maar dan bak je voornamelijk vlees, vis en groentes. Stel je voor dat je een klein pannetje vol met groentes hebt en hier een paar lagen kaas overheen schaaft? Zet dit een paar minuten in het gourmetset en je hebt je zelfgemaakte raclette. Super leuk voor een nieuw vriendenavond! 

Kaasfondue

Voor mij is dit echt een favoriet, want je kunt bij de kaasfondue combinaties proberen met andere kazen die je niet eerder zou bedenken. Een beetje geitenkaas, als je het lekker vindt schimmelkaas en nog veel meer. Een variant op de kaasfondue is natuurlijk het brood gevuld met gesmolten camembert. Leuk om te gebruiken als voorgerecht op je kaasfondue avond. Haal zoveel mogelijk groentes en stokbrood in huis. Een echte aanrader, probeer je kaasfondue zelf te maken: dat is een smaak die je niet snel meer gaat vergeten.

Klein geheimpje, doe een beetje van allebei op een avond. Zorgt voor de afwisseling en geloof me iedereen, is helemaal happy!  Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus