Menu

Leuke stedentrips binnen Nederland

op 30-04-2018 | Merel Tielen

Het is weer meivakantie, dat betekent een hele week relaxen en lekker doen waar je zin in hebt. Veel mensen gaan op vakantie deze week, maar wat dacht je van een keer eigen land verkennen? Ik heb de leukste steden voor je uitgezocht om deze week een bezoekje aan te brengen.

1. Middelburg
Zeeland staat in het middelpunt van belangstelling door de hit van Blof, Zoutelande. Zeeland is heerlijk om een dagje naar strand te gaan, maar heeft ook hartstikke leuke plaatsjes om te bezoeken, zoals Middelburg. Ontdek het oude stadscentrum en rij door naar het hitplaatsje Zoutelande om even uit te waaien. Perfect voor het heerlijke weer in deze maand. 


2. Leiden

Je zou Leiden ook wel klein Amsterdam kunnen noemen. Met de piepkleine grachtjes en schattige bruggetjes eroverheen waan je je in een Madurodam versie van onze hoofdstad. Neem een kijkje in de prachtige kerken, Maak een stadswandeling om alle prachtige oude architectuur te ontdekken of ontdek het menselijke lichaam in museum Corpus.Een tijdjes geleden bezocht ik deze stad voor het eerst en door de oude charme die de stad te bieden heeft werd ik gelijk verliefd, een echte aanrader!


3. Nijmegen

Nijmegen, die grote stad aan de Waal. Een bekende stad, maar toch een die veel Nederlanders overslaan omdat ze liever in het westen van het land blijven. Toch is deze stad zeker een bezoekjes waard door het leuke oude centrum met vele Rijksmonumenten, pleinen en parken. 


4. Valkenburg

Ja ja, ook het zuiden van ons land heeft een aantal pareltjes, hier is Valkenburg er een van. In het heuvelachtige landschap achter een prachtig natuurgebied verstopt deze stad zich. Zo kun je de grotten bezoeken, lekker slenteren door de oude straatjes of een drankje doen op een van de vele terrasjes. Voel je je echt avontuurlijk? Maak een wandeling door de mooie natuur die Limburg te bieden heeft!

5. Groningen

Voor deze stad reis je af naar het hoge noorden, maar dan heb je ook wat. In deze stad kun je goed shoppen of terrasjes pakken op bijvoorbeeld de Grote Markt. Ook qua architectuur heeft de stad veel te bieden. 
Naar welke stad ga jij deze week?
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus