Menu

5 Leuke restaurants in Breda

op 23-05-2018 | Luc van Laarhoven

Breda is een stad wat zich steeds meer aan het uitbreiden is. Zo ook in restaurants en eettentjes. Breda staat bekend om het bourgondische leven wat hier zich afspeelt en dat vind je zeker terug bij de restaurants en de hoeveelheid. Wij hebben 5 leuke en unieke restaurant op een rij gezet waar je zeker langs moet gaan als je in Breda bent. Van sport restaurants tot prachtige binnentuinen. Natuurlijk zijn er naast deze 5 leuke restaurants ook een hoop andere die ook zeker de moeite waard zijn. 

Restaurant Zuyd

Restaurant Zuyd ligt aan de bruisende Ginnekenweg en verbind het ginneken met het centrum van Breda.  Zuyd ligt zowaar in het middelpunt. Je kan er lunchen maar tevens ook dineren. Zuyd heeft een moderne uitstraling waar je lekker kan eten. Het wordt gezien als een van de betere maar ook zeer gastvrije restaurants van Breda. Zeker de moeite waard om hier is langs te gaan als je in Breda bent. 


Brasserie Bardot 

Je kan het aan de naam al een beetje horen, bardot is namelijk een Frans restaurant. Bij bardot kan je van s'ochtends tot s'avonds terecht, ze hebben namelijk een ontbijt, lunch en een diner. Het ligt op het van Coothplein, een klein plein waar de winkelstraat begint en omringd door vele andere eettentjes, een en al gezelligheid. Nu ze zomer eraan komt is Bardot de ideale plek om een middagborrel te doen, het terras ligt in de middag namelijk recht in de zon, heerlijk dus. 


Hemels 

Hemels mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Naast Zuyd ligt ook hemels aan de Ginnekenweg, weliswaar dichterbij het centrum. Hemels heeft een open keuken waardoor je dus de ultieme beleving kan krijgen van het bereiden van de maaltijd. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch en/of een heerlijk diner. Voor de zomerse dagen kun je terecht in de Hemelse tuin, waar je helemaal tot rust kan komen en kunt genieten van de buiten keuken waar borrelhapjes en gerechten worden bereid. 


Con fuego 

Con feugo oftewel het grill restaurant van Breda is voor vleesliefhebbers zeker een aanrader. Ze bereiden het vlees ter plekke waardoor het een erg lekkere smaak geeft. Naast dat het restaurant erg goed eten serveert ligt het restaurant erg centraal, op de grote markt van Breda. Met een mooi terras op de grote markt, zit je gelijk in het bruisende leven van de stad. Daarnaast is bijna alles op loopafstand, de winkels, de kroegen, bioscoop etc. 


Old dutch food & sports bar

Old dutch food & sports bar staat bekend om het uitzenden van verschillende sportwedstrijden en evenementen. Zo kun je met wat vrienden een hapje eten en een biertje drinken en ondertussen genieten van een voetbalwedstrijd. Naast dat organiseren ze ook wel eens een quiz of houden ze een toernooi, zo is er altijd wel wat te beleven. Meer heb je niet nodig toch? Old Dutch is een uniek restaurant wat nog niet heel lang bestaat. Gelegen aan de grote markt en het bruisende leven van Breda. 
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus