Menu

In een dag je weerstand verbeteren

op 04-11-2018 | Michelle Nijman

Het einde van 2018 is nabij, de koude dagen zijn aangebroken en dat is de tijd van hoesten, niezen, snotneuzen en koorts. Om hier niet aan toe te geven heb ik een perfecte combinatie aan gerechten bedacht om je in één dag een enorme vitamine boost te geven. 

Ontbijt
Neem vandaag bij je ontbijt een zadencracker met pompoenpitten en als beleg een gekookt ei. Eet daarnaast nog een bakje (Griekse)yoghurt en een lepeltje vlierbessensiroop voor de smaak. Maak een heerlijk theetje door in jouw hete water een citroen uit te persen en een paar plakjes gember toe te voegen. Laat dit wel even intrekken. Is dit niet helemaal jouw smaak? Drink dan een lekker bakje kamille thee.

Tussendoor
Eet een kiwi of sinaasappel als tussendoortje vandaag en wandel (als dat kan) een ommetje in de buitenlucht. Drink hierbij weer lekker kopje thee of gewoon een glas water.

Lunch
Misschien een lekker broodje met rundvlees? Of doe extra gezond en eet een salade van rauwe spinazie.

Diner
Wat dacht je van een heerlijk (groente)soepje. Eet daarnaast een lekker knoflookbroodje om het af te maken.

Snack
Wil je nog even iets snacken voor het slapen? Eet dan wat stukjes rode paprika en sluit jouw kerngezonde dag af door lekker vroeg onder de wol te kruipen.

De juiste vitamine en mineralen zijn de kern van een goede weerstand. Vooral vitamine A en C zijn erg belangrijk en die zitten veel in de genoemde producten.

Een paar extra tips zijn:
Genoeg bewegen, en dan het liefst buiten.
Ventileer ondanks de kou je huis goed.
Let extra op persoonlijke hygiëne, vooral je handen zijn een grote besmettingsbron.


Relevante producten: }}

Fresh food for everyone

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld.

Meer informatie

Salade to go

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde lunch in de vorm van een salade. Salade to go bevat 52 frisse lunches om mee te nemen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus