Menu

Gezond ontbijten doe je zo!

op 29-11-2018 | Raylison Zimmerman

Ontbijt is het belangrijkste maaltijd van de dag. In Nederland zijn een groot aantal mensen die niet ontbijten. Het ontbijt wordt heel vaak overgeslagen. De meest voorkomende reden is dat mensen geen tijd hebben om in de ochtend te ontbijten of vinden het niet nodig, terwijl het zo belangrijk is! Hieronder vind je een aantal maaltijden die gezond voor je zijn voor als ontbijt.


Havermout

Havermout is een maaltijd die makkelijk te bereiken is en heel gezond voor je als ontbijt.Het is rijk aan vezels, vezels zorgt voor een betere stoelgang. Ook zorgen vezels dat je minder snel ziek wordt denk daarbij aan griep of verkoudheid. Havermout helpt bij het afvallen. Havermout is ook rijk aan eiwitten. Eiwitten zorgen voor energie, sterke spieren en botten. Het is er ook voor dat je huid, haar en nagels gezond houden. 
Krijg je ook honger van de foto hieronder? Het recept kun je hier vinden. Havermout met noten en stroopwafel

Avocado’s

Avocado’s zijn heel gezond voor je lichaam. Ze bevatten meer eiwitten dan andere de meeste fruitsoorten. Ook bevatten ze vitamines, vezels, mineralen en vetten. Avocado’s hebben een cholesterolverlagende werking, wanneer mensen met een hoge cholesterolgehalte  avocado’s eten zullen die enorm afnemen. De vitamines die in avocado’s zitten zullen ziektes bestrijden. Avocado’s zorgen ook voor een goede energiebalans, eetlust, nachtrust en zorgen ervoor dat je gezond zal afvallen. Heb je zin gekregen in dit powerontbijtje? Het recept vind je hier. Avocado met ei

Eieren

Eieren hadden vroeger een slechte reputatie, daarom denken veel mensen dat eieren slecht voor je zijn. Zijn eieren nou wel of niet goed voor je? Nou dat zijn ze dus wel! Eieren zijn juist gezond voor je. In eieren zitten stoffen die zorgen dat je minder snel ziek wordt. Eieren bevatten vitaminen en mineralen die belangrijk voor je lichaam zijn. Ze verlagen ook de bloeddruk. Eieren bevatten ook eiwitten. Net als avocado’s werken eieren cholesterolverlagend. Het is bewezen dat eieren goed voor je hersenen zijn en dat ze je geheugen verbeteren. Bekijk snel het recept voor een makkelijke maar heerlijke ei wrap met appel en geitenkaas.Relevante producten: }}

Amefa Austin Bestekset - 24 delig - 6 persoons

Amefa biedt u een breed scala aan bestek modellen en bijbehorende producten zodat u bij elke gelegenheid de juiste sfeer kunt creëren.

Meer informatie

500 ontbijt- en lunchgerechten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar door tijdgebrek blijven we vaak hangen in de vaste routine van een boterham met kaas of yoghurt met muesli.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus