Menu

Eindelijk! De Pindakaaswinkel

op 11-07-2017 | Anouk Koreman

Ken je die mop van Mandy en Anouk die naar de Pindakaaswinkel gingen? Nee? Nou ze gingen niet. Toen ik nog stage liep bij CuliNice gingen Mandy en ik een dagje naar Amsterdam, om onder andere de pindakaaswinkel te gaan bezoeken. Alleen was hij nog niet open. Maar nu, anderhalf jaar later, heb ik eindelijk aparte pindakaas bemachtigd!

Weliswaar ben ik niet in Amsterdam geweest, maar in de Markthal in Rotterdam. De geschiedenis zou zich bijna weer herhalen, want toen ik de openingstijden opzocht (ik laat me dit geen tweede keer gebeuren uiteraard) zag ik dat de Pindakaaswinkel hier binnenkort alweer vertrekt. Wel blijft er iets over in de vorm van verschillende verkooppunten. Dit doen ze in samenwerking met de inwoners van Rotterdam, die gevraagd werden een echte Rotterdamse pindakaassmaak te verzinnen. Uiteindelijk is er een winnaar en die smaak zal door heel Rotterdam verkrijgbaar blijven, genaamd PindaMaas.

Ik ben er dus net op tijd bij geweest en ik heb alles geproefd. Ik denk ik neem het ervan. Zelf vond ik de karamel zeezout variant het lekkerst, gevolgd door de pindakaas met witte chocolade. Hiervan heb ik ook twee kleine potjes gekocht! De minst lekkere vond ik de chilipeper citroengras, die was voor mij iets te intens en te weinig pindakaas.


Ik ben blij dat ik mijn pindakaasverhaal toch heb af kunnen maken, ook al is het anderhalf jaar te laat. Wel jammer dat de winkel alleen in Amsterdam blijft, want het is wel een apart iets, zo’n variant op iets wat we allemaal kennen en liefhebben. Wel een waarschuwing: kijk dus wel van tevoren of de winkel in Amsterdam écht open is!

In geval van noot: de website

Bron foto

Bron


Relevante producten: }}

Pindakaas kookboek

Pindakaas is véél meer dan fantastisch broodbeleg. Het bekende pindasmeersel doet het ook buitengewoon goed als smaakmaker. In gehaktballetjes of een Thaise curry, bijvoorbeeld.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus