Menu

Eetgeluk op Festival Mundial

op 07-07-2018 | Sara Visscher

Ik vang haar blik. De ongekend gelukkige ‘eet blik’. Met geen seconde twijfel vraag ik of ook mag proeven. Terwijl ik iets gepaneerd krokants in mijn mond stop, snap ik eerst niet wat ik eet. Met haar mond vol probeert ze ‘broodje paddo’ te duiden. Aha, broodje paddo; paddenstoel is wat ik inderdaad proef. Gepaneerde, gefrituurde paddenstoel op een vers wit broodje. Hoe ultiem lekker is dat. De eigenaar van Broodje per Centimeter (foodtruck op Festival Mundial én broodjeszaak bij Bank15 aan de Spoorlaan in Tilburg) ziet ook ons eetgeluk en komt opgetogen onze kant op lopen met de vraag of het lekker is. De grote glimlach en de uitspraak ‘te weinig paddenstoelen’ is afdoende.

Terwijl de zon aan het dalen is, het stof van onze schoenen tot in onze haren zit en we dansend ons bier drinken, lijkt het tijd voor meer eten. Hoewel het eigenlijk altijd tijd is voor meer eten. ‘Love at first bite’ is de quote van foodtruck Roll or Bowl. In het vorige artikel schreef ik over deze foodtruck die in 2017 verkozen is tot beste foodtruck door 24Kitchen. Mijn ‘asian style chicken roll’ met verse guacemole kost mij zo’n 12 euro maar lekkerder, verser én, niet onbelangrijk, vullender had ik het niet kunnen krijgen.

Omdat al het eten proeven en delen het beste gaat met een welwillende groep vrienden, heb ik kunnen meegenieten van de struisvogelburger van Bunny Chow. Een positieve recensie maar of ik nu daadwerkelijk kan definiëren hoe struisvogel smaakt, vraag ik mij af aangezien ik het erg naar een goede hamburger vond smaken. Na genoeg biertjes is het tijd voor de sluitende eetronde met als hoofdvraag; zoet of hartig. Eindresultaat: eerst een kip empanada van de Empanada fabriek delen en daarna een ijsje van Ice Rollas. Een kip empanada zoals je ‘m verwacht; krokant deeg en een zachte vulling met kip, mais en tomaat. Bij Ice Rollas staan ze met drie man sterk hun kleine ijskraampje te bedienen. De man maakt de ijsrolletjes op de grote koude plaat en de twee, met glitters beplakte, vrouwen versieren het ijs naar wens. Karamel zeezout roomijs; nog meer eetgeluk.

Karamel zeezout roomijs Ice Rollas

The Burning Van is zoals beloofd na 20 uur een feestje. Verspreid rondom de foodtruck staat iedereen te dansen. Een grote, kale, getatoeëerde man spuit flessen spiritus  leeg op de bbq terwijl het vuur omhoog waait. De buikdanseres met een grote hoofdtooi tref ik aan de bar. Na een kort praatje met haar, glimlacht ze: ‘Geef mij eens een kus op mijn wang’. Terwijl ze mijn vertwijfelde blik ziet, schaterlacht ze: ‘Ik heb geen herpes op mijn wang hoor’. Een kus op haar wang en zelfvoldaan loopt ze weg met zes bier in haar handen. Lang leve, Festival Mundial! Heel erg bedankt voor al het goede eten, de heerlijke muziek en sfeer. Heel graag tot volgend jaar!


Relevante producten: }}

Festival waaier

Festival waaier zwart

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus