Menu

Eet GEEN dierendag

op 04-10-2018 | Michelle Nijman

Het is vandaag dierendag en dat is de dag om jouw beestje(s) eens lekker te verwennen. We houden van onze honden, katten, konijntjes en hamsters maar houden we ook een beetje van de kippen, varkens en koeien? Eet vandaag dan geen vlees en samen redden we in Nederland 500.000 dieren!

Van een dagje geen vlees eten ga jij heus niet dood en word je ook niet ziek, het is juist gezond. We eten in Nederland erg veel vlees en een dag (of vaker) door het leven als vegetariër is goed voor je gezondheid. Nu zijn er veel mensen die vlees eten voor de eiwitten, wat is veel diëten ook wordt aanbevolen. Het is ook niet slecht om vlees te eten maar niet te veel. We eten nu gemiddeld 200g vlees per dag maar eigenlijk zouden we niet meer dan 500g per week moeten eten! Wil je toch aan die eiwitten komen vervang je vlees dan door bijvoorbeeld tofu, ei, noten of peulvruchten.

Een dag geen vlees is niet alleen goed voor jouw eigen gezondheid maar het is ook goed voor het milieu. Wist jij dat de vleesindustrie zorgt voor 15% aan alle uitstoot van broeikasgassen? De vleesindustrie zorgt niet alleen voor veel CO2 uitstoot maar ook voor het wereld voedsel probleem en het watergebruik.

Open je ogen en doe mee aan de actie van wakker dier. Eet GEEN dierendag! We hopen natuurlijk dat we hiermee nog veel meer dieren redden en dat jij steeds vaker een pakje vlees in de supermarkt laat liggen. Voor inspiratie kun je veel meat-free-monday recepten vinden op onze website.


Relevante producten: }}

De vegarevolutie

Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald.

Meer informatie

Vegalicious

Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus