Menu

Draad oppakken na Blue Monday

op 22-01-2019 | Yonas Schaerlackens

Gisteren was het Blue Monday, ook wel de meest deprimerende dag van het jaar. De vakantie lijkt zo ver weg en die goede voornemens? Tja wie houd je voor de gek? Het weer zit ook niet mee en het liefst zitten we de hele dag treurig op de bank. Vandaag beginnen we vol goede moed aan een nieuwe niet-meer-zo-blue dinsdag en vertellen wij hoe je de draad kan oppakken na Blue Monday!

Voelde jij gisteren de sombere bui ook hangen? Vandaag is het tijd om daar afscheid van te nemen. Met deze tips kun je er weer vol goede en frisse moed tegenaan. 

Doelen stellen

Ik hoor je al stiekem zuchten maar geloof me dit helpt echt. De doelen kunnen klein of groot zijn als het voor jou maar wat betekend. Probeer bijvoorbeeld; minimaal vijf keer per week (gezond) te koken of minimaal een half uur per dag wandelen. Je kunt ook de andere kant op denken; maximaal een uur per dag televisie kijken.
Schrijf deze doelen op en zorg dat je het vaak terug kunt lezen. Er is (bijna) niks wat beter voelt dan je doelen halen!

Jezelf verwennen

Maar nu dan ook echt. Neem een warm bad en sluit je af van de buitenwereld. Maak je favoriete maaltijd klaar en geniet. Doe vooral iets om te relaxen en maak er tijd voor vrij. Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar door zo af en toe eens echt je hoofd leeg te maken kun je daarna een stuk productiever te werk gaan.

Vakantie

Plan iets leuks om naar uit te kijken. Het is pas januari en misschien duurt het nog heel lang voordat je vakantie hebt maar dat mag de pret niet drukken. Probeer vooral zo lang mogelijk te zoeken naar een toffe bestemming en vergelijk alle hotels, appartementen en campings met elkaar. Zo blijf je lekker in de vakantiestemming en weet je zeker dat je geen overhaaste beslissing maakt. Wist je trouwens dat januari voor veel bestemmingen de goedkoopste maand is om te boeken?

Heb jij nog meer tips om uit een sombere bui te komen? Laat dan nu een reactie achter!


Relevante producten: }}

De bullet journal methode

Alles draait om het verleden vastleggen, het heden organiseren en de toekomst plannen. Krijg eenvoudig (weer) structuur in leven.

Meer informatie

Structuurjunkie planner

De speciaal door Cynthia Schultz ontwikkelde Structuurjunkie planner is ideaal te gebruiken om structuur in je leven aan te brengen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus