Menu

Deze 3 “gezonde” producten zijn niet zo gezond als je denkt!

op 20-06-2018 | Write Club

We geven steeds meer om onze gezondheid, en daar hoort een gezond eetpatroon bij. Verrassend genoeg blijken sommige “gezonde” producten niet zo gezond te zijn als ze doen vermoeden.  Mijn gezondheid is altijd erg belangrijk voor me geweest en ik probeer dan ook een zo gezond mogelijk eetpatroon te onderhouden, maar het bleek dat de dingen die ik consumeerde veel ongezonder waren dan ik dacht. Omdat een gezonde levensstijl voor mij zo belangrijk is wil ik graag de 3 grootste fouten delen die ik ondervonden heb in mijn proces naar een gezonde levensstijl.

Waarschijnlijk was je hier al van op de hoogte, maar het is zeker de moeite waard om het nog eens te benoemen. Met light-frisdrank consumeer je ongeveer 140 calorieën minder in vergelijking met een gewoon blikje frisdrank en het zal hoogstwaarschijnlijk voldoen aan je drang naar iets zoets door de alternatieve zoetstoffen zoals aspartaam die erin zijn verwerkt. Maar, er zijn een negatieve kenmerken aan dit drankje waardoor we het beter kunnen vervangen door een glas water. Een paar van hen zijn:

·       34% verhoogde kans op het ontwikkelen van het metabool syndroom

·       36% verhoogde kans op type 2 diabetes

·       30% verhoogde kans op een depressie

Mijn go-to lunch bleek een calorieënbom te zijn! En ik ben niet de enige die verblind werd door de uitstraling en de hoeveelheid groenten die het bevat. Ik zie steeds vaker mensen voorverpakte maaltijdsalades eten om zodoende fastfood te vermijden en “gezond” te eten. Maar voorverpakte maaltijdsalades zijn misschien wel het meest onbekende “gezonde” product dat ongezond blijkt te zijn.

Maar waarom is dit zo ongezond zal je nu waarschijnlijk denken? Om de groenten in de salade goed te houden, zijn er verschillende conserveringsmiddelen toegevoegd om het bederven van de salade te voorkomen. Daarnaast zijn de dressings erg rijk aan calorieën en vet en bevat daarom vaak meer calorieën dan een diepvriespizza. Om toch te genieten van een lekkere maaltijdsalade zijn er een aantal eenvoudige en snelle recepten om die ongezonde, voorverpakte maaltijdsalade te vervangen voor iets vers en gezonds.

Een tijd geleden besloot ik gezonder te willen leven en om die reden over te schakelen naar cornflakes in de ochtend. Een domme beslissing realiseer ik me nu, maar op dat moment was ik me niet bewust van de negatieve kenmerken van cornflakes. Hoe kon ik zo stom zijn? Maar het was niet alleen mijn schuld, supermarkten en cornflakes producenten promoten het als een gezonde en bewuste keuze en om die reden dacht ik dat ik gezond bezig was.

Maar wat maakt cornflakes zo ongezond? Het bevat enorm veel calorieën, een hoog vetgehalte en een ongelooflijk grote hoeveelheid toegevoegde suiker. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik het zo lekker vond.

Niet getreurd, er is een manier om je dagelijkse ritueel niet helemaal te hoeven om gooien. Maar er zit een addertje onder het gras, je moet het namelijk zelf maken. Een voorbeeld van een gezonde variant op de voorverpakte cornflakes is:

·       Haver

·       Zonnebloempitten

·       Gedroogde vruchten (een paar)

·       Macadamianoten

·       Soja melk
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus