Menu

​De poké bowl is hipper dan ooit!

op 11-06-2018 | Write Club

De poké bowl is helemaal hot! Waar je voorheen nergens een poké bowl kon bestellen, schieten de poké bowl restaurants nu zelfs als paddenstoelen uit de grond. De gerechten uit een kommetje zijn niet meer weg te denken, maar wat is de poké bowl precies? De poké bowl is een gerecht uit Hawaii waarin rijst, verse vis en groenten centraal staan. Tegenwoordig bestaat de poké bowl niet alleen maar uit deze traditionele versie, maar zijn er ontzettend veel verschillende varianten van bedacht. De poké bowl is te bereiden met elke favoriete vissoort naar keuze maar ook met vlees of vegetarisch. Er is een diverse mogelijkheid aan groenten voor in de poké bowl en is er een ruime keuze aan sauzen en toppings.

Wat maakt de poké bowl zo populair? De poké bowl is simpelweg ultiem comfort. Het gerecht uit een kommetje eten en alles op je eigen manier mengen zorgt voor iets comfortabels. Daarnaast is het zo dat de poké bowl er ook nog eens leuk uit ziet. Het kommetje zorgt voor een speels uiterlijk van het gerecht en de kleurrijke ingrediënten liggen er netjes geordend in. Een prachtig kunstwerk en perfect voor een post op je social media dus! Daarnaast is de poké bowl negen van de tien keer ook nog eens hartstikke gezond! En houd je niet van vlees of vis? De poké bowl is natuurlijk ook lekker met vegetarische of veganistische ingrediënten.

Nu zelf aan de slag? Hoe kan je zo’n poké bowl nou eigenlijk het beste bereiden? Voor de poké bowl hoef je geen uren in de keuken te staan. Om te beginnen kies je voor een basis zoals een laagje gebakken rijst of paste, om vervolgens proteïne toe te voegen. Hierbij kan je denken aan zalm, garnalen, kip, beef of tofu. Daarna kies je een of meerdere rauwkost voor je poké bowl. Lekkere rauwkost zijn komkommer, avocado, mango, paksoi, edamame, gember of koriander. Vervolgens kies je voor een saus om de smaak van jouw poké bowl toe te voegen. Tot slot kies je voor een of meerdere toppings om je poké bowl compleet te maken. Hierbij kan je denken aan wasabi mayonaise, geraspte kokos of gebakken uitjes. Al je favorieten ingrediënten toegevoegd? Dan is de poké bowl een smaakexplosie en lust voor het oog!

Heb je geen zin om de poké bowl zelf te maken? Dan zijn er genoeg hotspots waar je van de beste
poké bowls kunt genieten.

Amsterdam - Bij Sushito in Amsterdam kan je genieten van een zelf samengestelde poké bowl.
Daarnaast kan je ook kiezen uit een sushi burrito, een grote sushirol met de ingrediënten van een
poké bowl!

Rotterdam - De Poké Bowl in Rotterdam zijn wij erg dankbaar, want dit is het allereerste poké
bowl restaurant van Nederland! Hier kun je ook je eigen poké bowl helemaal samen stellen.

Den Haag - Ook in Den Haag kan je ook genieten van de poké bowl in hartje centrum. Ook hier
verkopen ze niet alleen poké bowls, maar kan je ook genieten van een burrito.

Utrecht - Bij Poké Perfect in Utrecht kan je terecht om je eigen poké bowl samen te stellen met de lekkerste verse ingrediënten. De Poké Perfect is niet alleen in Utrecht te vinden, maar ook in Amsterdam!

Dus, wacht niet langer en trakteer jezelf op een heerlijke zelf samengestelde poké bowl óf ga zelf in
de keuken aan de slag met de lekkerste ingrediënten om je eigen poké bowl te creëren! 
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus