Menu

De Pindakaaswinkel

op 06-12-2018 | Yonas Schaerlackens

Sinds kort is er in Breda een pop-up store geopend van de Pindakaaswinkel. Wij kende deze winkel nog niet dus zijn we gaan uitzoeken wat ze hier allemaal verkopen. In de winkel proefden we vreemde maar heerlijke pindakaas combinaties.

Om te beginnen wat informatie over de uitvinders van deze winkels. Drie heren genaamd Bas, Chiel en Michiel hebben dit concept bedacht omdat ze pindakaas op het voetstuk wilde zetten dat het verdiend. De Pindakaaswinkel is nieuw in Breda maar het is niet de enige pop-up store in Nederland. In Amsterdam staat de officiële Pindakaaswinkel daarnaast zijn er dus ook nog eens 5 pop-up stores. 

Maar wat is er dan eigenlijk speciaal aan deze pindakaas? Nou de pindakaas van De Pindakaaswinkel is zoutarm en vrij van palmolie. Ze hebben minimaal 10 verschillende smaken waarvan er 7 smaken lactosevrij zijn en 7 smaken geen toegevoegde suikers hebben. Ook zijn alle smaken glutenvrij en boordevol vitamine E. En natuurlijk het belangrijkste van alles is dat alle pindakaas met veel liefde is gemaakt.

Nu even over mijn ervaring met de winkel in Breda. Toen ik de net geopende pop-up store binnenliep stond er een aardige meneer achter de kassa. Na een vriendelijke groet werd mij gelijk pindakaas aangeboden. Dit was natuurlijk geen gewone pindakaas. In het midden van de winkel stond een tafel met verschillende geopende potjes pindakaas. Je kunt met een stokje alle (11!!!) soorten pindakaas proeven. 


Ik vroeg wat nou de populairste smaak was en daarop antwoordde hij dat de voorkeur toch wel naar de gekarameliseerde smaak ging. Ook de smaak, stroopwafel-kaneel is erg in trek onder de bezoekers. Dat begrijp ik wel want dit was ook mijn favoriet. Naast de verschillende soorten pindakaas kun je ook tassen en truien kopen in de winkel. Hier staan leuke woordgrappen op over pindakaas/pinda's. Je kon natuurlijk ook de pindakaas kopen in de winkel. Je kon zelfs tassen en truien kopen met verschillende woordgrappen over pindakaas/pinda's. De pindakaas zelf van De Pindakaaswinkel word helaas niet geleverd aan supermarkten. 

               

Mijn ervaring met De Pindakaaswinkel is erg positief geweest. Mocht je zelf nou benieuwd zijn naar de smaak van de pindakaas. Of mocht je gewoon nieuwsgierig zijn en er even een kijkje willen nemen is dat ook mogelijk. Op de site van De Pindakaaswinkel kan je een verkooppunt bij jou in de buurt vinden. Ben je een echte pindakaasliefhebber dan is dit zeker een place to be!


Relevante producten: }}

Pindakaas

Pindakaas is véél meer dan fantastisch broodbeleg. Het bekende pindasmeersel doet het ook buitengewoon goed als smaakmaker. In gehaktballetjes of een Thaise curry, bijvoorbeeld.

Meer informatie

Smart NBM400 Pindakaas Machine

Maak lekkere en gezonde pindakaas met de NBM400 Pindakaas Machine van SMART. Gebruik verschillende noten om jouw perfecte pindakaas te maken.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus