Menu

De Netflix series die elke foodie gezien moét hebben!

op 14-05-2018 | Write Club

Na zowat elke Netflix serie over eten gekeken te hebben, zijn dit degene die je gezien moet hebben. Ze focussen zich allemaal op de kunst van koken in verschillende culturen met ieder haar eigen gewoontes. Een kleine disclaimer vooraf: kijk deze series niet op een lege maag want je krijgt er gegarandeerd honger van!

Ugly Delicious

Ugly Delicious volgt sterren chef David Chang en culinair journalist Peter Meehan rond de wereld in hun zoektocht naar de herkomst en variaties van werelds meest beroemde gerechten. Ze zijn niet bang om de moeilijke vragen te stellen aan hun gasten en collega chefs. Wanneer ze twee extremen vergelijken, een ambachtelijke met liefde gebakken pizza van een lokale New York pizzeria versus een bijna volledig door een machine geproduceerde pizza van Domino’s, komt de verse ambachtelijke pizza het beste uit de bus. Maar ze durven ook nog te zeggen dat de Domino’s pizza ook meer dan prima is. Iets wat je chefs niet snel hoort zeggen.

Wanneer is iets authentiek? Is het beter en lekkerder als het zo is? ‘Nee’ zegt Chang. Hij bezoekt de chique drie Michelin-sterren restaurants, maar ook de foodtruck om de hoek. Het maakt niet uit of het gerecht authentiek is en of het eruit ziet als een kunstwerk op een bord. Het gaat uiteindelijk allemaal om de smaak.

Chef’s Table

Chef’s Table volgt zes wereldberoemde chefs en hun weg naar culinair (Michelin-)sterren dom. De serie is een visueel meesterwerk die je een eersterangs plaats geeft aan de snijplank en het fornuis van de chef. Terwijl je kijkt naar hoe de meest mooie gerechten worden bereid, droom je van zoiets als smaak televisie.

Naast dat het over de creatie van eetbare kunstwerkjes gaat, zie je ook hoe de chefs beroemd zijn geworden en welke problemen ze hebben moeten overwinnen om te zijn waar ze nu zijn.

Anthony Bourdain’s No Reservations

De OG van de culinaire tv-shows. Anthony Bourdain is een rock & roll chef en journalist uit New York City. Hij reist de hele wereld rond opzoek naar de beste en meest originele gerechten. Bourdain heeft een compleet andere persoonlijkheid dan zijn meeste collega’s. Hij is nooit bang om zijn ongezouten mening over het eten en de politiek in het land dat hij bezoekt te delen met zijn publiek. Vaak gaat dit gepaard met menig scheldwoord.

Wil je om welke reden dan ook maar één aflevering kijken? Kijk dan vooral de Beiroet Special. Tijdens de opnames van deze aflevering breekt de Israel-Libanon oorlog uit en Bourdain zijn crew moeten geëvacueerd worden door mariniers. Deze aflevering is later dat jaar tevens genomineerd voor een Emmy award.Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus