Menu

De combinatie van sporten en eten

op 18-05-2017 | Tessa Nijs

Nu de vakanties er weer aankomen, wil natuurlijk iedereen goed in vorm zijn. Vele proberen gezonder te gaan eten en vaker te gaan sporten. Maar onthoud dat wanneer je sport eten juist heel erg belangrijk is. Zowel ervoor als erna.

Men denkt snel dat als je weinig eet en je veel sport er sneller resultaat is. Maar het tegenovergestelde is bewezen. Wanneer je op een lege maag gaat sporten, is dit helemaal niet goed voor je lichaam. Je energie raakt snel op en kan dus minder lang sporten. Ook teveel eten is geen aanrader. Ja, je hebt dan veel energie, maar een goed gevoel krijg je er niet van na een uurtje sporten. Je krijgt dan al snel last van buikkrampen.

Ontbijt
Een goed ontbijt is van belang om goed op gewicht te blijven. Een ontbijt met brood zorgt voor een goed gevuld gevoel. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten vaker een goed gewicht hebben dan mensen die niet ontbijten. Na een ontbijt is de verleiding minder groot om in de loop van de morgen te veel te snacken of te snoepen. Let wel op dat als je s’ochtend naar de sportschool gaat, je niet direct na het eerste maal, maar na ongeveer een uurtje gaat. Ons lichaam heeft er namelijk 45 minuten voor nodig om het om te zetten in energie en vitamine.

Tussendoor
Het is belangrijk dat je pauzes inlast met sporten. niet alleen om op adem te komen, maar ook om een hapje te eten. Al is het enkel een banaan en wat sportdrank. Drink tussendoor vooral geen frisdranken. Dit door cafeïne die wanneer je intensief bezig bent verkeerd kan vallen.

Na het sporten
Na het sporten is het eten wat je die dag ophebt al omgezet naar energie, ook al voel je je soms erg uitgeput. Het is na het sporten belangrijk om iets te eten dat veel eiwitten, zoals yoghurt. Eiwitten herstellen namelijk je spieren. Wanneer je nog moet avondeten is ei, rood vlees of vis aan te raden.


Relevante producten: }}

Body & Fit Superfoods Superfood Wafels

Genieten van puur natuur Superfoods! Heerlijk en bewust genieten van onze Superfood wafels. Onze Superfood wafels zijn puur natuur, zout- en suikervrij en bevatten 29 kcal.

Meer informatie

Grenzeloos gezond

In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en bewust te blijven bewegen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus