Menu

Día de los Muertos

op 02-11-2018 | Raylison Zimmerman

Día de los Muertos, oftewel de dag van de doden. Een eeuwenoude traditie waarbij de Mexicanen hun voorouders herdenken. Een feest met verklede mensen, doodshoofden en plezier. Wij zochten uit wat typische maaltijden zijn tijdens deze dagen.

Día de los Meurtos wordt gevierd op 1 en 2 november.Tijdens deze dagen keren de zielen van overleden geliefde terug op aarde. De mensen bereiden zich het hele jaar voor op deze dagen. Voor 1 november worden de graven schoongemaakt er versierd met bloemen, voornamelijk Afrikaantjes en ander versieringen. Het symbool van deze feestdagen zijn de doodshoofden.

Tijdens deze dagen verkleden de mensen zich door mooie jurken en kleurrijke kleding aan te trekken. De gezichten worden geschminkt met doodshoofden en mensen vieren feest op het kerkhof. Ze brengen geschenken mee aan de overleden geliefden en eten een speciaal brood wat pan de muerto heet. Dit is een erg zoet brood wat vaak in de vorm van een skelet wordt gemaakt. Ook worden er suiker doodshoofden gemaakt van chocolade of andere zoetigheid.

Foto: bread and tortillas


Relevante producten: }}

Death by burrito, het kookboek

Spannende recepten voor moderne Mexicaanse gerechten en cocktails. Geen tex-mexafhaalmaaltijden, alleen authentieke ingrediënten en moorddadig lekkere smaken.

Meer informatie

Le Creuset Mini Muffin Bakvorm

De anti-aanbak coating zorgt ervoor dat uw mini muffins gemakkelijk uit de vorm te verwijderen is. Met speciale silicone anti-slip grepen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus