Menu

Culinair met Luc

op 24-01-2018 | Luc van Laarhoven

In dit stukje lifestyle vind je de bijzondere momenten op gebied van eten. Zo zie je hoe ik een van mijn eerste eet ervaringen op doe in mijn oma's keuken. Daarnaast zie je hoe ik een mooie ervaring met eten op deed met mijn vader in Madrid. Naast de bijzondere ervaringen heb ik ook een stukje verteld over mijn ervaringen met het koken van eigen maaltijden. 

Ik woon op dit moment nog thuis, maar ik kook wel een aantal keer in de week. Ik vind het leuk om iets zelf te maken en er daarna zelf van te genieten. Als voorgerecht kook ik vaak een broccoli soep, dat heb ik geleerd van mijn moeder. Ik vond de soep zo lekker toen ze het had klaargemaakt dat ik het zelf ook graag zou willen leren. Hoofdgerechten houd ik persoonlijk meer van. De maaltijd die ik het vaakst kook is een biefstuk met wok groenten en Belgische frieten, dat komt ook vooral omdat ik erg veel van vlees houd. Maar naast vlees heb ik ook een ander hoofdgerecht wat ik zelf ook vaak klaarmaak en dat is macaroni met groenten, gehakt en tomatenpoeder. Daar kan ik ook erg van genieten. Desserts maak ik niet zo vaak, al hoewel ik het wel erg lekker vind. Alleen tijdens kerst of andere speciale gelegenheden. Dan maak ik vaak een ijstaart of een appeltaart met vanille-ijs.

Mijn ervaring met eten is momenteel 19 jaar oud. Mijn eerste ervaring met lekker eten was vroeger toen ik en m'n zus naar mijn oma gingen om daar te gaan eten. Het was altijd een feestje om te mogen eten want ze kon koken als de beste. Haar specialiteiten waren pannenkoeken en gehaktballen. Ik weet nog wel dat mijn ouders de gehaktballen probeerde na te maken, maar dat lukte steeds maar niet en na tien keer proberen hebben ze het maar opgegeven om oma’s gehaktballen te kunnen namaken.

Naast de ervaring van mijn oma, heb ik nog een mooie ervaring van een tijd geleden, samen met mijn vader. Ik was toen in Madrid om een voetbalwedstrijd te bekijken van Real Madrid. Na een lange dag hadden we erg veel honger en wat eet je als je in Spanje bent, precies, Tapas. We gingen naar een klein typisch Spaans restaurant waar je de geur van knoflook niet kon vermijden. We waren ook de enige die niet uit Spanje kwamen maar het zat wel helemaal vol. Het kon dus niet anders dan dat het een goed tentje was. We bestelde verschillende tapas, waar we onze ogen naar uit keken. Het was zo lekker dat we nog meer bestelde, we dachten op dat moment dat het niet beter kon maar toen kwam het lamsvlees en dat was het toppunt beter dan dat vlees heb ik nooit eerder gegeten en zo dacht me vader er ook over. Dat is een van de momenten op gebeid van eten die ik niet snel zal vergeten.  Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus