Menu

Bijzondere restaurants in Nederland

op 06-02-2019 | Amane van Elsacker

Een hapje eten op een boot of luxe dineren in een tram? Ja het kan en ook nog eens in Nederland. Er zijn veel verschillende soorten restaurants in ons kleine landje en wij hebben een aantal bijzondere eetgelegenheden op een rijtje gezet. 

CuliAir

Als eerste hebben we een restaurant voor de mensen zonder hoogtevrees. CuliAir neemt je met een luchtballon de lucht in. Chef Angélique Schmeinck maakt gebruik van de luchtballon als hetelucht oven om fantastische gerechten te bereiden. Dit is zeker een unieke ervaring, voor de vroege vogels kun je tijdens zonsopgang van een lekker champagne ontbijtje genieten of dineren bij zonsondergang. De luchtballon gaat door heel Nederland, zo kijken ze op de dag zelf waar in Nederland de beste weer omstandigheden zijn. Het is ook gewoon mogelijk om zelf een locatie te kiezen, misschien wel de Alphen in Oostenrijk zodat je ook kan genieten van het prachtige uitzicht op de foto. Reserveren voor deze unieke ervaring kan hier.


Bron: CuliAir

Hoftrammm

Een rijdend restaurant, deze tram rijd door de binnenstad van Voorbrug, het centrum van Den Haag en Scheveningen. De binnenkant van de tram is omgebouwd tot een mooi restaurant waar je kan genieten van een luxe 5 gangen diner. Wil jij dineren terwijl je de stad ziet? Reserveren kan hier


Bron: Hoftrammm

REM eiland 

Dit is een restaurant met een grote geschiedenis. Het REM eiland was vroeger een Broadcast platform van de piratenzender Noordzee TV. Tegewoordig kan je op het voormalige helikopter platform heerlijk dineren in het restaurant. Voor de fans van het vroegere Broadcast platform is dit zeker en must! Met een mooi uitzicht op Amsterdam kun je hier puur genieten. Reserveren kan hier.


Bron: REM eiland Facebook

Dinner in Motion

"Eten in verschillende fantasiewerelden zonder dat je zelf van tafel gaat." Dat is hoe Diner in Motion zichzelf beschrijft. Je beleeft een groot avontuur in dit digitale theater onder het genot van een diner dat is afgestemd op scenes van de show. Zo zijn er allemaal schermen om je heen waar de scenes zich afspelen. Je krijgt echt het gevoel alsof je er zelf in zit! Reserveren kan hier.Bron: Dinner in motion Facebook

Vessel 11

Als laatste hebben we een boot. Ja eten op een boot. Op deze unieke locatie in Rotterdam ligt een Britse Gastro Pub. De op Briste geïnspireerde keuken probeert zo veel mogelijk lokale en duurzame producten te gebruiken. Wie wil nou niet eens lekker gaan eten op een boot? Reserveren kan hier.


Bron: Vessel 11Relevante producten: }}

RestaurantCadeau - 50 euro

RestaurantCadeau is dé kaart om op te eten. De kaart is te besteden is bij meer dan 1.500 restaurants in Nederland. Van gezellige brasserie tot sterrenrestaurant.

Meer informatie

Lonely Planet's Ultimate Eatlist

We asked the planet's top chefs, food writers and our food-obsessed authors to name their favourite, most authentic gastronomic encounters - and this is the result!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus