Menu

Alles voor de thuisbakker: Molen de Arend

op 30-03-2016 | Anouk Koreman

Een molen ouderwets? Helemaal niet! Molen de Arend in Terheijden is weliswaar een korenmolen uit het jaar 1742, dat betekent niet dat hij in die tijd is blijven hangen. Onder in de molen is de molenwinkel, waar allerlei bakproducten en brood- en cakemixen worden verkocht. Aangezien steeds meer mensen zelf aan het bakken gaan door programma’s zoals Heel Holland Bakt, gaat Molen de Arend als een trein!

Ik heb het kleine voorrecht te mogen werken bij Molen de Arend. Op zaterdag is het altijd een gezellige boel en dan staan we al gauw met tien man in de molen te werken om de voorraden weer aan te vullen. Molenaar Adri Kamp maalt nog altijd zelf het meel waarvan de broodmixen worden gemaakt die verkocht worden. Aangezien er steeds meer mensen zijn die zelf hun brood gaan bakken loopt de winkel als een tierelier. Ook de vraag naar biologische producten en producten met minder geraffineerde suikers en zonder E-nummers trekt aan, en daar gaat Molen de Arend dan ook graag in mee.

Ook voor de zoete bakker is er van alles. Van cakemixen tot muffinmixen en van koekjesmixen tot allerlei jammetjes en koekjes en snoepjes. Daarnaast zijn er ook pitten en zaden, rozijnen, vijgen en dadels, bavaroispoeders en ook chocolademousse te koop. Ook zijn er genoeg bakspullen en ook kookboeken zodat je eigenlijk alles kunt kopen bij Molen de Arend voor een complete middag bakplezier! Je snapt natuurlijk wel dat ik hier regelmatig mijn koolhydraatarme levensstijl even vergeet. Detail.Regelmatig komen er nieuwe producten bij en wordt er geëxperimenteerd met nieuwe smaakcombinaties. Zo is er laatst een Red Velvet cakemix toegevoegd aan het assortiment.

Aangezien het thuisbakken helemaal hot is door programma’s als Heel Holland Bakt organiseert Molen de Arend regelmatig workshops voor de thuisbakker. Samen met finalist van het eerste seizoen Evert van Steenis uit Hooge Zwaluwe worden er workshops gehouden waarbij de deelnemers kunnen zien hoe hij zijn wereldberoemde - in heel de gemeente Drimmelen - worstenbroodjes, Zeeuwse bolussen en chocoladesoezen maakt. Uiteraard mag je dan alles mee naar huis nemen wat je hebt gemaakt!


Hou CuliNice de gaten, want morgen zal ik een recept van Molen de Arend met jullie delen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cakemix en een mix voor bavaroise van de molen. Als je zelf op onderzoek uit wil gaan, neem dan een kijkje op de Facebookpagina https://www.facebook.com/molendearendterheijden voor meer up to date informatie! Via deze pagina worden ook regelmatig recepten gedeeld waarin heel handig wordt uitgelegd hoe je met producten van de molen de lekkerste dingen op tafel kunt zetten! Een nieuwe website staat overigens in de stijgers en deze gaat volgende maand online, dus houd het in de gaten!

Dus ben je enthousiast geworden en wil je gelijk gaan bakken? Maak dan even een ritje naar Terheijden en je kunt gegarandeerd aan de slag met bakken! Wie weet zie ik je nog eens op een zaterdag!

Adres: Molenstraat 40, Terheijden


Bron alle foto's Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus