Menu

5 tips om een eet-date te laten slagen

op 08-02-2019 | Write Club

STRESS! Een potentiële nieuwe vriend of vriendin komt eten, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken. Maak je een vijf gangen diner? Moet je casual een pizza bestellen omdat je zogenaamd ‘niks in huis had’ en hard to get spelen? Met deze vijf tips krijg je gegarandeerd een leuke eet-date met je toekomstige partner!

1.     Maak zelf iets! Het hoeft niet heel uitgebreid te zijn, al bak je een ei. Zodra hij/zij ziet dat jij je handen uit je mouwen hebt gestoken om iets moois en lekkers in elkaar te zetten, dan zal hij/zij als een blokje boter voor je smelten. Zorg wel dat je op de hoogte bent van allergenen en dergelijke. 

2.     Praat niet met je mond vol tijdens het eten. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar stiekem is dit nog best lastig. Daarnaast brengt het ook nog voordelen met zich mee; je bouwt spanning op, want hij of zij zal op je antwoord moeten wachten. In de tijd dat je het heerlijke stukje vlees nog aan het herkauwen bent, heb je alle tijd om na te denken over je antwoord.

3.     Vraag naar zijn of haar eet voorkeuren. Dit klinkt misschien heel duf, maar geloof me, iedereen houdt van praten over eten. Als het ongemakkelijk wordt, en er een stilte valt, bedenk dan alvast waar je over gaat praten. Misschien die lekkere hamburger van toen je op vakantie was in Amerika? Of die vieze stamppot bij oma thuis. Er valt altijd wel een gesprek te voeren over eten.

4.     Doe samen de afwas. Dit lijkt wat vreemd, want normaal gesproken ga je na de maaltijd heerlijk een film kijken in elkaars armen. Ondertussen baal je al bij het idee dat je later zelf de afwas moet doen, maar dit is helemaal niet nodig! Tijdens de afwas heb je de leukste gesprekken, en de afwas doen zegt heel veel over een persoon; wordt al het bestek in een keer afgewassen? Krijgt elk stukje servies de volle aandacht tijdens het drogen? Details!

5.     Wees eerlijk tegen elkaar.  Zeg niet dat het geen moeite was en dat je het eten in no-time hebt gemaakt, terwijl je stiekem vier uur in de keuken hebt staan kokkerellen. Hij of zij mag jou best credits geven voor al die moeite die je in de maaltijd hebt gestoken. Als het eten is verbrand, kun je ook maar beter eerlijk zeggen dat je naar de eerste beste Chinees om de hoek bent gegaan, in plaats van dat je uren hebt staan pruttelen in het satésausje.

Met deze tips ben je er helemaal klaar voor! Bel snel je date op om te laten weten dat jij de eerst volgende afspraak verzorgd. Gooi alles in de strijd om er een avond van te maken om nooit te vergeten. Trek je mooiste kleren aan en ga ervoor! Alleen nog een romantisch kaarsje aansteken en je bent er helemaal klaar voor, en vergeet niet; liefde gaat door de maag ;)

Geschreven door: Tessa Willemsen


Relevante producten: }}

Kandelaar - 30 cm - 5 kaars houders

Deze tafelkandelaar heeft een tijdloos model waardoor je hem voor elke eetgelegenheid kunt gebruiken.

Meer informatie

Kaasplank met kaasmessen en magneetstrip

5-Delige kaasset bestaande uit een houten kaasplank met magneetstrip, 3 kaasmesjes en een prikker.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus