Menu

5 kooktips voor als je op kamers gaat

op 23-08-2018 | Birgit Sloven

Misschien moet je er nog niet aan denken maar het einde van de vakantie is in zicht. Dat betekent een verse lading studentjes! Ga jij studeren en voor het eerst op kamers? Dan kan je vast deze 5 makkelijke kooktips gebruiken zodat je niet elke dag iets hoeft te bestellen.

1. De magnetron is je beste vriend

En nee, niet om die smerige kant en klaar bami in op te warmen. De Albert Heijn bijvoorbeeld heeft naast deze meuk ook stoommaaltijden met verse ingrediënten die in 6 à 7 minuten klaar zijn. Ook als je zelf kookt kan je wat meer maken, de restjes invriezen en in de magnetron opwarmen voor een snelle maaltijd. Een ontbijtje maak je ook makkelijk klaar in je magnetron, check dit recept voor havermout mug cake bijvoorbeeld.


2. Werk vooruit

Als het je lukt is het verstandig om een moment te vinden in de week waarop je alvast wat meer kookt zodat je later in de week wat achter de hand hebt. We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop je echt geen tijd hebt om boodschappen te doen en te koken. Dan is het handig om wat in de koelkast of vriezer hebben liggen om op te warmen (of koud naar binnen te hakken natuurlijk).

3. Schuif aan bij je huisgenoten

Misschien voor de hand liggend, maar samen met je huisgenoten eten is niet alleen makkelijk maar ook gezellig. Spreek wel af om allemaal een keer te koken natuurlijk, of verdeel de taken. Als je echt niet kan of wil koken kun je altijd nog aanbieden om de afwas doen in ruil voor een maaltijd.


4. Maak het jezelf makkelijk

Koken hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Er zijn genoeg recepten die binnen no time klaar zijn met minimale afwas. Denk aan ovenschotels en pasta’s. Ook een goed belegd broodje of luxe tosti kan op z’n tijd lekker zijn. Kijk bijvoorbeeld op de website van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet voor makkelijke en lekkere recepten.


5. Maak het makkelijk maar zorg wel goed voor jezelf

Als student heb je waarschijnlijk een redelijk druk leventje. Dat is geen reden om dan alleen maar junkfood naar binnen te schuiven vind ik. Het lukt uiteraard niet elke dag maar probeer toch braaf je 200 gram groente en 2 stuks fruit binnen te krijgen. Op de markt kun je vaak goedkoop lekker verse groente en fruit scoren.


Relevante producten: }}

Fresh Food For Everyone

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld.

Meer informatie

Kook! op eigen benen met Fokke & Sukke

Dit boek is speciaal voor jou gemaakt. Want of je er nu verlangend naar hebt uitgekeken of dat het noodzaak is, er komt een dag dat je op eigen benen staat.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus