Menu

5 foodfestivals die je niet mag missen

op 16-05-2018 | Birgit Sloven

Of je nu een echte 'foodie' bent of niet, ik denk dat iedereen wel blij wordt van een bezoek aan een food festival. Zon, biertjes, muziek en overal eten, wat wil je nog meer? Wij hebben een overzicht van de 5 lekkerste food festivals die je zeker niet mag missen deze zomer!

Bumperkluiven - Breda - 6/7/8 juli 2018

Alleen omdat de naam zo leuk is zou je er al heen moeten, vind ik. Hier komen de tofste foodtrucks uit Breda en omstreken bij elkaar. Neem vooral je kinderen mee, want voor hen is er genoeg entertainment: een zweefmolen, theater, een schiettent en natuurlijk muziek. Ook leuk: hier vind je elk jaar de lekkerste speciaal bieren en wijnen. 
Locatie: Witte de Withweg in Boeimeer, Breda
Toegang: Gratis

Bron

Foodstoet - Roosendaal/Bergen op Zoom - 10/11/12 augustus & 31 aug/1/2 sept.

De Foodstoet is nog een jonkie in de wereld van foodfestivals: dit jaar wordt het voor de derde keer gehouden. Maar door het succes van voorgaande jaren doen ze het dit jaar lekker twee keer op twee locaties: Bergen op Zoom en Roosendaal. En als je een jaar wachten te veel vindt: er is ook een Kerst editie op 15 en 16 december! 
Locatie: Vrouwenhofpark, Roosendaal, Kijk in de Pot, Bergen op Zoom
Toegang: Gratis 

Bron: Foodstoet

Foodstock - Verschillende locaties, o.a. Eindhoven, Tilburg, Etten-Leur 

Woodstock, maar dan met keiveel eten! Klinkt perfect toch. Er zijn maar liefst 12 edities, dus je hebt vast wel een gaatje vrij in je agenda om eens langs te gaan. Ook hier is er genoeg entertainment voor kinderen in de vorm van een heus kinderdorp. Oh en er is keiveel eten, had ik dat al gezegd?
Locatie: Verschillende locaties in Nederland
Toegang: Gratis 

Bron

Rotterdam Vegan Food & Drink Festival - Rotterdam - 26/27 mei

Allemaal leuk en aardig, die honderden foodfestivals elk jaar, maar je wil niet weten hoeveel kilo's vlees daar dagelijks doorheen gaan. Ik wil niet heel erg hipster klinken, maar goed voor het milieu is het niet. Als je om deze of een andere reden liever geen vlees (en zuivel) eet maar toch heerlijk wil eten moet je zeker een bezoek brengen aan Rotterdam Vegan Food & Drink festival! 
Locatie: Wijkpark in het Oude Westen, Rotterdam
Toegang: Gratis 

Taste of Amsterdam - Amsterdam - 1/2/3 juni

Hier pakken ze het iets anders aan: geen echte foodtrucks, maar restaurants die miniatuurversies van hun gerechten presenteren. Topchefs proberen indruk te maken met hun beste gerechten, die jij allemaal kunt proeven. Er zijn ook workshops, live demonstraties en een foodmarkt met exclusieve producten. Voor de echte fijnproevers dus!
Locatie: Amstelpark, Amsterdam
Toegang: Bestel hier
je tickets (kinderen tot 16 gratis!)


BronWat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus