Menu

5 food tips voor je trip naar Marrakech

op 31-07-2018 | Iris Greve

Marrakech is een populaire vakantiebestemming aan het worden. En waarom ook niet? Het is er lekker warm, er is veel te zien, het is niet al te duur en ze hebben er goed eten. Vooral dat laatste houden we natuurlijk van. Ga jij binnenkort naar Marrakech? Dan moet je deze vijf dingen zeker proberen!

1. Msemmen
Iedere ochtend begon in de dacht met msemmen, een Marokkaanse variant van de pannenkoek. Je moet wel van een beetje vettigheid houden, want boter is een van de belangrijkste ingrediënten van deze pannenkoek. Niet dat dat uitmaakt, want ze zijn wel erg lekker. Voordat de pannenkoeken in de pan of op de bakplaat gaan worden ze meerdere keren uitgerold en opgevouwen, tot er een mooi vierkant ontstaat. Leuk om eens naar te kijken!

2. Tajine
Tijdens mijn bezoek aan Marrakech moest ik natuurlijk een echte Marokkaanse tajine proberen. Deze vind je op vrijwel iedere menukaart in diverse soorten, zowel vegetarisch als met kip of lam. Natuurlijk wordt dit gerecht ook geserveerd in een echt tajine, wat de beleving van dit gerecht nog net een stukje leuker maakt!

3. Couscous
Misschien wel het bekendste Marokkaanse gerecht. Ook dit moest ik natuurlijk eens proeven. Wat mij opviel is dat de manier van serveren al gelijk compleet anders is als in Nederland. Ook dit gerecht wordt in een tajine geserveerd en in het midden vind je allemaal lange stukken groenten, die samen een soort punt vormen. De groenten zijn zacht en vaak erg smaakvol.

4. Marokkaanse thee
Thee uit een klein glas? Dat is heel normaal in Marokko. Ook wordt de thee vaak vanaf grote hoogte ingeschonken. Hoe leger de theepot wordt, hoe sterker de smaak van de thee wordt. Je moet er van houden, maar het is zeker leuk om eens geprobeerd te hebben.

5. Casablanca
In Marokko is alcohol in vergelijking met al het overige eten en drinken vrij prijzig, dit komt natuurlijk omdat dit weinig tot niet wordt gedronken door de Marokkanen. In supermarkten vind je dan ook vrijwel nergens alcohol. Dit neemt niet weg dat ze in Marokko een eigen biersoort brouwen: Casablanca. Dit bier is vrij zoet en drinkt makkelijk weg. Een aangename verrassing al zeg ik het zelf!


Relevante producten: }}

SUITSUIT Caretta - Handbagagekoffer - 55 cm - Cool Gray

Als je zo'n heerlijke trip Marrakech gaat maken moet je wel je spulletjes mee nemen met deze handige koffer!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus