Menu

11 tips tegen een kater tijdens carnaval

op 08-02-2018 | Luc van Laarhoven

Met Carnaval wordt er natuurlijk veel gefeest en gedronken. Daarom hebben wij voor jullie 11 tips klaargezet om een kater te voorkomen of te verminderen. Voor niemand overbodige informatie lijkt mij!

1. Water 

Als je na een avond flink carnavallen thuis komt, zorg er dan voor dat je een fles water koud hebt staan. Het drinken van water voordat je gaat slapen zorgt ervoor dat je lichaam wordt gezuiverd. Daardoor heb je in de ochtend minder last van een kater, wel heb je nog last van vermoeidheid indien je niet genoeg nacht rust hebt gehad. Je kan ook tijdens het drinken van alcohol af en toe een glaasje water drinken, dat helpt ook tegen een kater. 


2. Vitamines 

Nadat je wakker bent geworden na een heftige avond carnavallen voel je je niet al te best. Vaak heb je na het stappen ook nog ongezond gegeten en voel je jezelf niet mega gezond. Je kan dan het best vitamines naar binnen werken door een smoothie te maken, dat doe je minimaal twee keer op de dag van de kater. Zo gaat de kater vanzelf weg en dan voel je jezelf een stuk gezonder. 


3. Cola 

Alcohol zorgt ervoor dat je een beetje zweverig bent en dizzy. Een middel dat je niet snel verwacht, Cola, zorgt ervoor dat je scherper wordt. Wel is het zo dat je het niet te vaak moet drinken, drink er af en toe een dan wordt het vanzelf minder. Verder kan het ook helpen als je misselijk bent, het kalmeert namelijk je  maag. Ook hier geldt, drink het niet teveel. 


4. Eet voor alcohol 

Voordat je wilde plannen gaat maken met carnaval moet je ervoor zorgen dat je een goeie bodem hebt gelegd. Het eten vertraagt de opname van alcohol in je bloed waardoor je dus minder snel dronken wordt.  Daarnaast krijg je erg veel honger na het stappen als je niet goed hebt gegeten. 


5. Koffie 

Voor de mensen die regelmatig koffie drinken is koffie ook een goed middel tegen een kater. Misschien denk je dat cafeïne de hoofdpijn zal verergeren. De vloeistof in koffie zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Overigens is het voor de mensen die het niet of nauwelijks drinken een minder goed plan, omdat het lichaam er niet echt aan gewend is. 


6. OntbEITJE

Natuurlijk kan dit ontbijt niet ontbreken als je last hebt van een kater. In eieren zitten namelijk stoffen die ervoor zorgen dat je lever weer beter gaat functioneren, zo zorgen eieren er dus ook voor dat je minder snel last kan krijgen van een leveraandoening door het drinken van alcohol. Toch maar even wat eitjes in huis halen van te voren dus!


7. De banaan 

Deze gele vriend kan tijdens de Carnaval goed van pas komen. Als je wakker wordt kun je als fruitstuk het best een banaan nemen, je voelt je er een stuk beter door. Dat komt door het stofje kalium die in de banaan zit. Maar bananen zijn ook zacht voor de maag, het valt dus beter dan alle hartige voeding. Je kunt de banaan ook meenemen tijdens het drinken van alcohol, zo voorkom je misschien wel een kater!


8. Sauna

Niet voor iedereen weggelegd, maar een middel wat zeker niet mag ontbreken tijdens een kater: de sauna. Door de warmte in de sauna ga je zweten, het zweten zorgt ervoor dat je vocht verliest wat in het geval van een kater vooral bestaan uit alcohol. 


9. Slaap

Na een lange nacht intensief te zijn geweest heeft je lichaam een goede nacht rust nodig. Tijdens je slaap kan je lichaam herstellen van de alcohol, daarnaast kan je ook deels door je kater heen slapen. Zorg er dan wel voor dat je niet onderbroken wordt in je slaap, want dat kan ervoor zorgen dat je niet meer de nachtrust krijgt die je eigenlijk had. 


10. Geen zoetigheid

In veel alcoholische dranken zit al veel suiker, vooral als je sterke drank gaat mixen met frisdrank. Een dubbele dosis suiker is dus niet goed en bezorgt het lichaam nog meer problemen. Waardoor je de volgende dag extra veel last hebt van een kater. Combineer alcohol dus nooit met zoetigheden als snoep, chocola etc.

11. Thee, gember & honing

Maak een verse thee met daarin gember en een beetje honing. De gember helpt tegen de misselijkheid en zorgt voor zuiverheid van het lichaam. Honing zorgt ervoor dat je lichaam alcohol snel afbreekt. Een mooie combinatie om zo je kater te verminderen. Relevante producten: }}

Proline blender PTB15 TABLE BLENDER

Voor harde en zachte ingrediënten, normaal of supersnel blenderen Dankzij de 2 snelheden en de turbofunctie pas je de snelheid makkelijk aan volgens het type bereiding.

Meer informatie

ALPINA SF-3902 koffiezetter 800 Watt

Waar voor uw geld, dat krijgt u met dit koffiezetapparaat. Het heeft een capaciteit van 4-6 kopjes en druppelstop. Het biedt u het opperste koffiegenot voor een mooie prijs.

Meer informatie

Silver Koekepan - 20 cm - Anti-aanbaklaag

Lekker groenten en vlees bakken? Onmisbaar in uw keuken deze anti-aanbak koekepan Silver. Lengte 35,0 cm, breedte 21,0 cm. Geschikt voor koken op gas en electrisch.

Meer informatie

Theepot "Zaara" - Zwart

De theepotten zijn gemaakt van porselein en zijn afgewerkt met roestvrijstaal, wat perfect matcht! De theepot is vaatwasserbestendig en mag ook in de magnetron.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus