Menu

10 variaties op warme chocolademelk

op 02-02-2017 | Write Club

Nu het nog steeds winter is smachten wij nog maar naar één ding: warme chocolademelk! Behoefte aan iets anders dan de traditionele warme chocolademelk met slagroom? Met deze tien hot chocolate variaties kom je de winter wel door (en met een dekentje op de bank natuurlijk).

1. Marshmellows: In de categorie classic: marshmallows en hot chocolate is en blijft een hemelse match. Voeg de marshmallows toe als de chocolademelk nog heet is zodat deze lekker smelten.

2. Pindakaas: Ja, je leest het goed: pindakaas en warme chocolademelk zijn een goede match! Deze verrassende combinatie is het best te bereiden in een blender zodat de pindakaas niet gaat klonten. Mix ¾ mok melk met 1,5 eetlepel pindakaas en 1 grote eetlepel cacaopoeder. Warm het mengsel op in een pannetje op laag vuur. Schenk het in een mok en maak het af met een toefje slagroom. Strooi er een paar (gezouten) pinda’s overheen als garnering et voilà.

3. Nutella: Nutella liefhebbers opgelet! Met dit truckje heb je binnen no-time warme chocolademelk van je favoriete chocoladepasta. Verwarm een kop melk in een steelpannetje en voeg twee eetlepels Nutella toe. Roer het tot een geheel en je Nutella hot chocolate is zo goed als klaar.

4. Speculoos: Wat met pindakaas kan, kan ook met Speculoos pasta. De bereiding gaat hetzelfde als bij de pindakaas. Vervang nu alleen de pindakaas voor 1,5 eetlepel Speculoos pasta, spuit er een toefje slagroom op en decoreer het met koekkruimels van speculaas.

5. Rode wijn: Dat rode wijn en chocolade een lekkere combinatie zijn weten we. Waarom niet samenvoegen in één drankje? Meng ¾ kop melk met 50 gram pure chocolade in een pannetje op laag vuur. Voeg ½ kop rode wijn toe als de chocolade helemaal gesmolten is. Durf jij?

6. Maltezers: Dit is toch wel een van de makkelijkste uit het rijtje. Vul een mok voor de helft met Maltezers en voeg er warme melk aan toe. Even roeren… en je bent klaar om te genieten.

7. Koffiesiroop: Koffiesiroop is niet alleen goed in koffie, het geeft ook je chocolademelk een extra smaaksensatie. Je hebt maar een klein scheutje nodig. Wat dacht je van karamel, hazelnoot of vanille?

8. Karamel zeezout: Verhit 1 eetlepel cacaopoeder, 200 ml melk, karamelsaus en een snufje zout (naar eigen smaak) in een pannetje en roer het tot een glad geheel. Schenk het in een mok en laat het even afkoelen. In plaats van karamelsaus kun je ook een karameltoffee gebruiken. Tip: serveer dit drankje met een stukje Tony’s Chocolonely karamel zeezout chocolade.

9. Baileys: Het perfecte drankje voor een gezellige winteravond. Voeg 50 ml Baileys toe aan 150 ml warme chocolademelk. Toupeer je drankje met slagroom en pure hagelslag en het feestje kan nu echt beginnen.

10. Kaneel of koekkruiden: Laat je chocolademelk echt naar winter smaken door er wat kaneel en/of koekkruiden aan toe te voegen. In plaats van gewone melk kun je ook variëren met amandelmelk of vervang de kaneel door een eetlepel rietsuiker. Te lekker om niet te proberen.

Welke variatie op warme chocolademelk is jouw favoriet?

Foto: Pexels.com

Geschreven door: Lynn klein Gunnewiek


Relevante producten: }}

Alle basics over chocolade

In dit heldere en handige lexicon vindt u informatie over de productie van chocolade met talrijke smakelijke chocoladerecepten. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere chocoholic.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus