Menu

5x zomerse kipsaté marinade

2 weken geleden | Iris Greve

Bij de barbecue kan een heerlijke sateetje natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hiervoor kant-en-klare kopen in de supermarkt, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Voor de afwisseling hebben we vandaag vijf marinade ideeën voor je op een rijtje gezet.

5 food tips voor je trip naar Marrakech

2 weken geleden | Iris Greve

Ga jij binnenkort naar Marrakech? Dan moet je deze vijf dingen zeker proberen!

Eetgeluk op Festival Mundial

op 07-07-2018 | Sara Visscher

Ik vang haar blik. De ongekende, gelukkige ‘eet blik’. Met geen seconde twijfel vraag ik of ook mag proeven. Terwijl ik iets gepaneerd krokants in mijn mond stop, snap ik eerst niet wat ik eet. Met haar mond vol probeert ze ‘broodje paddo’ te duiden. Aha, broodje paddo; paddenstoel is wat ik inderdaad proef. Gepaneerde, gefrituurde paddenstoel op een vers wit broodje. Hoe ultiem lekker is dat. De eigenaar van Broodje per Centimeter (foodtruck op Festival Mundial én broodjeszaak bij Bank15 aan de Spoorlaan in Tilburg) ziet ook ons eetgeluk en komt opgetogen onze kant op lopen met de vraag of het lekker is. De grote glimlach en de uitspraak ‘te weinig paddenstoelen’ is afdoende.

Creëer je eigen kaaswalhalla

op 07-07-2018 | Sara Visscher

De 105e Tour de France 2018 gaat vandaag van start. Omdat wij deze fanatieke wielrenners graag supporten, nestelen wij ons de komende weken op de bank met jawel, bijpassende etenswaren. En bij de Tour de France hoort kaas; van een lichte geitenkaas, een ‘lopende’ camembert tot een stinkende blauwschimmel. Wil je het perfecte kaasplankje samenstellen? Wij hebben dé perfecte tips voor je eigen kaaswalhalla.

5x food inspiratie voor de zomer

op 21-06-2018 | Iris Greve

De zomer is officieel begonnen en dat vraagt natuurlijk om wat food inspiratie voor dit heerlijke seizoen. Daarom hebben wij onze vijf favoriete zomerse gerechten voor je op een rijtje gezet.

Deze 3 “gezonde” producten zijn niet zo gezond als je denkt!

op 20-06-2018 | Write Club

We geven steeds meer om onze gezondheid, en daar hoort een gezond eetpatroon bij. Verrassend genoeg blijken sommige “gezonde” producten niet zo gezond te zijn als ze doen vermoeden. Mijn gezondheid is altijd erg belangrijk voor me geweest en ik probeer dan ook een zo gezond mogelijk eetpatroon te onderhouden, maar het bleek dat de dingen die ik consumeerde veel ongezonder waren dan ik dacht. Omdat een gezonde levensstijl voor mij zo belangrijk is wil ik graag de 3 grootste fouten delen die ik ondervonden heb in mijn proces naar een gezonde levensstijl.

Food line up Festival Mundial 2018

op 18-06-2018 | Sara Visscher

Omdat wij van Culinice vinden dat de food line up van een festival net zo belangrijk - zo niet belangrijker - is als een line up van artiesten, hierbij een overzicht van de beste, meest bijzondere en ‘goede bodem’ gerechten die je op Festival Mundial op 23 en 24 juni 2018 in de Spoorzone in Tilburg kunt eten.

​De poké bowl is hipper dan ooit!

op 11-06-2018 | Write Club

De poké bowl is helemaal hot! Waar je voorheen nergens een poké bowl kon bestellen, schieten de poké bowl restaurants nu zelfs als paddenstoelen uit de grond. De gerechten uit een kommetje zijn niet meer weg te denken, maar wat is de poké bowl precies? De poké bowl is een gerecht uit Hawaii waarin rijst, verse vis en groenten centraal staan. Tegenwoordig bestaat de poké bowl niet alleen maar uit deze traditionele versie, maar zijn er ontzettend veel verschillende varianten van bedacht. De poké bowl is te bereiden met elke favoriete vissoort naar keuze maar ook met vlees of vegetarisch. Er is een diverse mogelijkheid aan groenten voor in de poké bowl en is er een ruime keuze aan sauzen en toppings.

Liefde voor Kaasfondue of Raclette

op 01-06-2018 | Pim Elbers

Nederland staat bekend als kaasland, persoonlijk ben ik een echte kaasliefhebber. Franse schimmelkazen, geitenkaas, komijnekaas en ga zo maar door. Een perfecte avond met lekkere wijn, gezelligheid en kaasfondue. Love it! Ook leuk om een keer samen te raclette, wat kies jij?

​Tapas tips voor 2!

op 30-05-2018 | Write Club

Wanneer je tapas gaat eten wil je natuurlijk zoveel mogelijk op tafel hebben staan. Het liefste een mix van allerlei verschillende warme en koude gerechtjes. Waarbij je ook nog zo min mogelijk uitgeeft en ingrediënten overhoudt. Wanneer je met een grotere groep tapas gaat maken hoef jij je over dat laatste punt geen zorgen te maken, maar af en toe vind je het ook gezellig om gewoon met z’n tweeën tapas te eten. Gewoon gezellig met je vriend, vriendin, huisgenoot of tijdens een eerste date. Wanneer je met een klein aantal tapas wilt gaan maken zal je toch iets beter over je keuzes moeten nadenken om je avond met hapjes te vullen, zonder dat het te veel kost en je te veel ingrediënten overhoudt. Bekijk mijn tips en geniet van je heerlijke tapas!