Menu

Een ode aan het koffiekoekje

2 dagen geleden | Write Club

Ik werk in een café waar we kletskoppen serveren bij de koffie. Het zijn dezelfde koekjes die ik vroeger altijd bij oma kreeg. Er lagen kletskoppen op tafel toen ik mijn eerste kop koffie dronk, de eerste keer koffie dronk om mijn kater te onderdrukken en ze vergezelden de vele koppen thee wanneer ik al te veel koffie op had. De koekjes roepen enorm veel herinneringen voor mij op.

Help, het sneeuwt! Wat gaan we eten?

3 dagen geleden | Anouk Koreman

Zo, het is weer zover, Nederland staat weer op zijn kop door de sneeuw. Maar hé, elk nadeel heeft zijn voordeel, dus maak gebruik van het weer, ga lekker vroeg naar huis en neem even extra de tijd om deze heerlijke gerechten te maken? Ook niet onbelangrijk: je hoeft hier niet perse voor naar de winkel!

5 tips om gezond te eten tijdens de feestdagen

1 week geleden | Cedric Pelle

Nadat je jezelf volgepropt hebt met kruidnoten in de Sinterklaasperiode is het al gauw weer Kerst en kort daarop Nieuwjaar. Niet iedereen vindt het even belangrijk, maar er zijn veel mensen die tijdens de feestdagen een beetje gezond willen blijven leven. Om jullie daarbij te helpen geven wij jullie vandaag een 5 tips om gezond te eten tijdens de feestdagen.

Culinaire Sinterklaas surprises

2 weken geleden | Cedric Pelle

Veel mensen moeten de laatste dag voor 5 december nog snel een surprise maken en dit is niet altijd even makkelijk als je origineel wilt zijn. Omdat wij jullie graag helpen met dit soort problemen, hebben we vandaag een paar culinaire en vooral originele surprises voor jullie!

5 nutteloze keukenspullen die je na een maand niet meer gebruikt

2 weken geleden | Iris Greve

"Dit heb ik écht nodig!", of toch niet? Wanneer je net op jezelf gaat wonen heb je het idee dat je ontzettend veel moet kopen. De kans is dan ook groot dat er tussen al jouw aankopen een aantal miskopers zitten. Sommige dingen heb je als student namelijk totaal niet nodig. Lees hier welke producten dit zijn!

Black Friday: grijp je kans!

3 weken geleden | Jolien Van Delft

Kokkerellen is natuurlijk super leuk, maar het is nog leuker wanneer je de juiste spullen in je keuken hebt staan om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken en je gerecht zo lekker mogelijk. Helaas kunnen de kosten voor keukengerei nogal hoog oplopen, helemaal als je net op jezelf bent gaan wonen. Maar treur niet, want het is vandaag Black Friday! Onderstaande keukenspullen wilde je altijd al hebben, maar zijn nu ook nog eens betaalbaar.

5 Snelle thanksgiving bijgerechten

3 weken geleden | Cedric Pelle

Ohja, vandaag is Thanksgiving! Eigenlijk stelt Thanksgiving in Nederland allemaal niets voor maar mischien wil je toch iets extra's op tafel zetten vanavond of gewoon en snack bereiden voor de sfeer, de kans is groot dat je niet de hele middag hebt om dit klaar te maken, daarom delen wij graag met jullie een paar Thanksgiving recepten die snel klaar zijn maar wel erg lekker zijn. (alle recepten zijn in het Engels)

5 culinaire ideeën voor Thanksgiving

3 weken geleden | Cedric Pelle

In Nederland wordt Thanksgiving niet zo groots gevierd als in Amerika en het is dan ook niet zo gek dat het niet echt leeft in ons land. Wij vonden dit echter geen reden om niet een paar leuke ideeën voor Thanksgiving te delen, zeker omdat Thanksgiving-recepten ontzettend leuk zijn!

Een Pareltje in Princenhage

op 15-11-2017 | Write Club

Mijn moeder vroeg me van de zomer mee uit eten om iets te vieren en ik zei natuurlijk volmondig ja, want waarom zou je nee zeggen tegen gratis eten. Toen ik vervolgens hoorde dat het om de Aogse Markt ging, een restaurant vlak achter ons huis, dacht ik ‘goh, oke, lekker makkelijk’. Wat ik niet wist was dat ik op dat moment de beste spareribs in mijn leven zou gaan eten.

De leukste kookboeken om te geven of krijgen

op 01-11-2017 | Birgit Sloven

Nu het alweer november is komen ze er aan: de feestdagen. Mocht je nog geen inspiratie hebben, bekijk dan ons overzicht van de leukste kookboeken om cadeau te doen. Stiekem nog leuker om ze zelf te krijgen natuurlijk!