Menu

Paella met zeevruchten

2 weken geleden | Anniek Gulpen

Vandaag is het Wereld Oceaan dag, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor de bescherming van oceanen. Dit is belangrijk voor het milieu, klimaat en natuurlijk de zeedieren. Wij zijn gek op vis en zeevruchten en hopen dat hier nog lang van genoten kan worden. Daarom hebben we vandaag een recept voor een snelle paella met zeevruchten.

Gazpacho van tuinerwten

op 29-05-2017 | Lisan Schiettekatte

Het is weer maandag en hier is jouw nieuwe Meat free Monday! Iedereen kent de klassieke gazpacho wel gemaakt van tomaten. Vandaag een variant op deze klassieker want je kunt het uiteraard ook met andere dingen maken! 

Aardappel tortilla

op 13-03-2017 | Lisan Schiettekatte

Het is weer maandag en hier is jouw nieuwe Meat free Monday! Volgende week begint de 'echte' lente, maar dat wil niet zeggen dat we niet alvast wat meer zomers kunnen koken. Daarom vieren we dat vandaag met dit zomerse recept!

Wat eten we vandaag: Bruschetta met anjovis

op 09-01-2017 | Culi Nice

Dit gerecht zet je snel op tafel, maar voert jou en je gasten terug naar dat terrasje in het zonnige oord waar je op vakantie was vorige zomer. Een perfect gerecht om te serveren wanneer je de vakantiefoto's bekijkt!

Wat eten we vandaag: Zomerse paella

op 26-08-2016 | Culi Nice

De zomerse temperaturen komen er weer aan en misschien kijk je al uit naar je vakantie onder de Spaanse zon. Hoog tijd dus voor een lekker geurende paella! Deze is even lekker als die je op dat ene terrasje in Spanje kan eten, maar wel lekker easy!

Spaanse churros

op 11-08-2016 | Jessica Van Gool

Ga je dit jaar op vakantie in Spanje of houd je gewoon van Spaans eten? Maak dan deze heerlijke Churros voor het ultieme vakantiegevoel! Churros zijn lekker voor bij de koffie of als een toetje met wat ijs en chocoladesaus. 

Wat eten we vandaag: Zoete aardappel tortilla met boerenkool

op 26-07-2016 | Culi Nice

Soms heb ik zin in een maaltijd die goed vult en voedzaam is. Deze zoete aardappel tortilla met boerenkool is het perfecte recept daarvoor en is heel makkelijk te bereiden. De zoete aardappel is eigenlijk een knolvormige wortel en is rijk aan vitamines en mineralen. En ook in de boerenkool zit boordevol goeds! 

Wat eten we vandaag: Tijger ceviche

op 11-07-2016 | Culi Nice

In Nederland moest ik door een tekort aan goede en betaalbare Ceviche restaurants, zelf maar aan de slag gaan. Ik heb een aantal variaties geprobeerd en mijn favoriet is toch wel mijn mango en passievrucht Ceviche. Mijn familie heb ik nu ook al overtuigd van dit heerlijke recept.

Wat eten we vandaag: Gazpacho

op 24-05-2016 | Culi Nice

Een zwaar onderschatte lekkernij eigenlijk. Mensen noemen het koude tomatensoep, wij noemen het gewoon gazpacho, dat klinkt namelijk veel stoerder. Echt perfect bij hoge temperaturen. Maak het eens in je eigen keuken!

Wat eten we vandaag: Pittige paprikasoep

op 20-05-2016 | Culi Nice

Een van onze allereerste recepten ooit was paprikasoep. Deze kan je natuurlijk hier vinden, hier heb je een versie die iets lastiger is. Handig als je zin hebt in een vegetarisch gerechtje met een bite, is deze pittige paprikasoep zeer geschikt. Gezond, en toch uitdagend!