Menu

Wat eten we vandaag: Indische kip met rijst en boontjes

op 08-08-2016 | Culi Nice

Zin in een onwijs lekker en snel gerecht? Deze Indische kip met rijst en boontjes staat binnen 20 minuten op tafel én is gemakkelijk om te maken. 

Vegetarische aubergine lasagne

op 15-07-2016 | Sarah Bartholomé

Feelin’ hot? Dan is deze vegetarische lasagne misschien wat voor jou. Dit keer zonder traditionele lasagnebladen, maar met lekkere gegrilde aubergine-bladen! En… er wacht nog een pittige verrassing op je, als je begrijpt wat ik bedoel :)

Komkommerhapjes met pindasaus

op 01-07-2016 | Sarah Bartholomé

Komkommers, er zijn zoveel mogelijkheden om deze frisse groente in je gerecht te gebruiken. Geloof het of niet, maar stukjes komkommer zijn heerlijk in combinatie met rijst en pindasaus. Dus waarom geen lekkere snack ervan maken? Daarom: komkommerhapjes gevuld met rijst, tonijn en pindasaus!

Wat eten we vandaag: Gado Gado

op 03-03-2016 | Culi Nice

Gado-Gado betekent vertaald ‘mengelmoes’ en dat is dit Indonesische vegetarische gerecht ook. De mix van groenten afgetopt met een heerlijke pindasaus zal ervoor zorgen dat elke tafelgast verwend wordt met een smaakbeleving. Bovendien mag je zoveel mengen naar jouw eigen keuze, zolang het maar lekker blijft. Experimenteer met kleuren, smaken en garnering, meng meng meng!

Wat eten we vandaag: Deviled eggs (Sambal Goreng Telor)

op 12-02-2016 | Culi Nice

Eieren worden bij ons veel bereid bij het ontbijt in de vorm van o.a. omeletten. Maar je kan er zoveel meer mee! Omdat eieren tot de goedkopere voedingsmiddelen behoren, worden er in Azië ook veel meer eieren gegeten dan bij ons. Zoals bijvoorbeeld in Indonesië, waar ze worden verwerkt in pittige sauzen voor bij de rijsttafel. Dat is eens toch weer eens iets anders dan een roerei met spek!

Pittig rijstgerecht met makreel

op 20-01-2016 | Sarah Bartholomé

Ben jij ook zo een fan van makreel? Ik in ieder geval wel en het past perfect in deze gezonde maand. In combinatie met een pittig rijstgerecht met veel groentes is het al helemaal smullen! Op en top gezond en lekker.

Tijgerbalsem Soep

op 12-01-2016 | Marvin Pranger

Je moet nu niet denken dat je een potje tijgerbalsem in een bouillon moet scheppen om daar vervolgens in te moeten baden of jezelf mee in te smeren.. 

Wat eten we vandaag: Indische rijst met kip en boontjes

op 08-01-2016 | Culi Nice

Wat eten we vandaag: Indische rijst met kip en boontjes. Zin in een onwijs lekker en snel gerecht? Deze Indische kip met rijst en boontjes staat binnen 20 minuten op tafel én is gemakkelijk om te maken.

Oosterse stamppot

op 25-11-2015 | Fleur van der Sijde

Wie zegt dat Hollandse pot en Oosterse keukengeheimen niet samen gaan? Deze stamppot met kerrie en gehaktballetjes is juist een hele lekker combinatie. Met een schepje extra sambal warm je zeker op na een flinke herfststorm.

Wat eten we vanavond: Pindasoep

op 11-11-2015 | Marvin Pranger

We kennen inmiddels de befaamde bananenkokossoep al van hier tot aan Aruba, en nu is het tijd om jouw tong weer te verwennen met iets nieuws. Misschien heb je het ooit al eens geproefd of zweer je tegenwoordig al een tijd bij dit recept.