Menu

Kipkebabjes

op 20-04-2017 | Anniek Gulpen

Deze Griekse kipkebabjes zijn heerlijk in de warmere maanden door de verse munt en komijn. In dit recept bakken we ze als spiesjes in de pan, maar je kunt er ook burgers van maken of ze op de barbecue leggen. Een eenvoudige manier om te scoren als je mensen over de vloer hebt!

Homemade Tzatziki

op 31-03-2017 | Tessa Nijs

Knoflook liefhebbers verzamelen! Ben je, net als ik, ontzettend fan van knoflook? Dan is dit recept wellicht wat voor jou! Waarom flauwe, waterige Tzatziki kopen als het maken van een eigen variant zo simpel is? Deze Griekse yoghurt saus is een perfecte aanvulling op gegrild vlees en vis.

In Griekse sferen met moussaka

op 09-03-2017 | Write Club

Op een zonnige dag ben je op het Griekse Santorini. Na een verfrissende duik in de zee schuif aan de eettafel op het terras van je witte vakantiehuisje. De geur van moussaka komt je tegemoet. Zie je het al voor je?

Wat eten we vandaag: Komkommer wrapjes

op 11-01-2017 | Culi Nice

Gewoon lekker lui genieten van een glaasje wijn of bier. Maar uiteindelijk krijg je toch een beetje de knaagjes in je maagjes, daarom deze lekkere magere komkommerwrapjes. 

Wat eten we vandaag: Chili con atun

op 02-11-2016 | Culi Nice

Chili con carne, iedereen heeft wel zijn eigen manier om het te bereiden. Met dit recept nemen we net een andere twist, een variatie met tonijn. Maar zo zijn er ook meer. Kijk ook naar deze lekkere variant, Sweet Red Chili Con Carne en deze: Chili con Pollo.

Wat eten we vandaag: Aubergine burger

op 01-11-2016 | Culi Nice

Een nieuwe maand is weer begonnen, tijd om een goede start te maken! En dat kan het beste met een makkelijk, goedkoop, maar vooral smaakvolle burger.

Wat eten we vandaag: Griekse burger

op 13-10-2016 | Culi Nice

De grieken staan om hoop dingen bekend, gebroken borden, financiële problemen en mythologie. Voor sommige van ons klinkt dat als een gemiddelde zaterdagnacht. Wat Griekenland onderscheid van deze ervaringen is de frisse smaak. Deze heerlijke burger geinspireerd door al het goede van de grieken.

Wat eten we vandaag: Salade met gegrilde groenten en feta

op 28-09-2016 | Culi Nice

Als de zon flink schijnt, heb ik meestal geen zin om echt warm te eten. Hierom kies is vaak voor een lauwwarme salade, zoals deze met gegrilde groenten en feta. 

Lamsaté met frisse muntsaus

op 19-09-2016 | Culi Nice

Heerlijke lamsaté met een verassende frisse muntsaus. Een echte classic heerlijk op de BBQ of gewoon uit de pan een classic die je geproefd moet hebben.

Wat eten we vandaag: Griekse kip salade

op 13-09-2016 | Culi Nice

Deze Griekse kipsalade is het lekkerste om te eten als de zon schijnt. Hij is fris, niet te zwaar, ontzettend lekker en vooral makkelijk om te maken.