Menu

Griekse burger

op 27-09-2018 | Culi Nice

De grieken staan om hoop dingen bekend, gebroken borden, financiële problemen en mythologie. Voor sommige van ons klinkt dat als een gemiddelde zaterdagnacht. Wat Griekenland onderscheid van deze ervaringen is de frisse smaak. Deze heerlijke burger geinspireerd door al het goede van de grieken.

Broodje vegetarische shoarma

op 09-04-2018 | Merel Tielen

Een broodje shoarma, wie houdt daar nou niet van? Ik had hier laatst zó veel zin in, maar ik probeer de laatste tijd minder vlees te eten. Dan is broodje shoarma toch wel uit den boze. Ik laat me niet zomaar uit het veld slaan, dus ga ik gewoon mijn eigen vegetarische variant maken op deze klassieker. Ik ga een 'gezond' broodje shoarma maken!

Griekse broodpizza

op 27-02-2018 | Write Club

Deze winter brengen we de zomer in huis met een heerlijke pizza, maar dan in een Grieks jasje. Een lekker en makkelijk recept om samen met je vrienden, z’n tweetjes of helemaal in je eentje op te eten... al raden wij het aan om hem gewoon lekker te delen ;)

Kipkebabjes

op 20-04-2017 | Anniek Gulpen

Deze Griekse kipkebabjes zijn heerlijk in de warmere maanden door de verse munt en komijn. In dit recept bakken we ze als spiesjes in de pan, maar je kunt er ook burgers van maken of ze op de barbecue leggen. Een eenvoudige manier om te scoren als je mensen over de vloer hebt!

Homemade Tzatziki

op 31-03-2017 | Tessa Nijs

Knoflook liefhebbers verzamelen! Ben je, net als ik, ontzettend fan van knoflook? Dan is dit recept wellicht wat voor jou! Waarom flauwe, waterige Tzatziki kopen als het maken van een eigen variant zo simpel is? Deze Griekse yoghurt saus is een perfecte aanvulling op gegrild vlees en vis.

In Griekse sferen met moussaka

op 09-03-2017 | Write Club

Op een zonnige dag ben je op het Griekse Santorini. Na een verfrissende duik in de zee schuif aan de eettafel op het terras van je witte vakantiehuisje. De geur van moussaka komt je tegemoet. Zie je het al voor je?

Wat eten we vandaag: Komkommer wrapjes

op 11-01-2017 | Culi Nice

Gewoon lekker lui genieten van een glaasje wijn of bier. Maar uiteindelijk krijg je toch een beetje de knaagjes in je maagjes, daarom deze lekkere magere komkommerwrapjes. 

Wat eten we vandaag: Chili con atun

op 02-11-2016 | Culi Nice

Chili con carne, iedereen heeft wel zijn eigen manier om het te bereiden. Met dit recept nemen we net een andere twist, een variatie met tonijn. Maar zo zijn er ook meer. Kijk ook naar deze lekkere variant, Sweet Red Chili Con Carne en deze: Chili con Pollo.

Wat eten we vandaag: Aubergine burger

op 01-11-2016 | Culi Nice

Een nieuwe maand is weer begonnen, tijd om een goede start te maken! En dat kan het beste met een makkelijk, goedkoop, maar vooral smaakvolle burger.

Wat eten we vandaag: Salade met gegrilde groenten en feta

op 28-09-2016 | Culi Nice

Als de zon flink schijnt, heb ik meestal geen zin om echt warm te eten. Hierom kies is vaak voor een lauwwarme salade, zoals deze met gegrilde groenten en feta.