Menu

Vlaamse bierstoof

op 25-02-2018 | Birgit Sloven

Wat te doen op een koude winterse zondag? Stoofvlees maken natuurlijk! Niets lekkerder dan een pruttelende pan op het vuur en de kruidige geur die de keuken vult. Het lijkt misschien veel werk, maar als alles in de pan zit kun je rustig iets voor je jezelf gaan doen. 

Wat eten we vandaag: Salade Nicoise

op 12-04-2016 | Culi Nice

Het daadwerkelijke originele recept bestaat niet, maar dat is wel vaker bij onze zuiderburen. Waarschijnlijk komt daar de uitspraak ‘Met de Franse slag’ misschien wel vandaan. Maargoed.. omdat het met dit lekkere weer lijkt alsof de zomer om de hoek komt kijken, maken we een heerlijke salade.

Wat eten we vanavond: Gepofte aardappel

op 10-11-2015 | Judith Smith

Het zijn weer de maanden van de aardappels. Nou kan je ze stampen, pureren, bakken, frituren of koken maar je kunt ze ook poffen. Omdat een gepofte aardappel lekker is en een keertje wat anders helpen wij je graag poffen. Hiervoor hebben wij twee manieren. Lekker snel en makkelijk. 

Witlofsoep met hamblokjes

op 07-10-2015 | Bob Blom

De kunst van soep maken is niet het jezelf zo moeilijk mogelijk maken, maar juist een ronde smaak creëren met basis ingrediënten. Deze voedzame witlofsoep is in een kleinere portie goed te gebruiken als voorgerecht, maar ook heel goed als maaltijdsoep met een lekker stukje brood erbij.

Sweet potato wedges

op 14-11-2013 | Casper Tonnaer

De oven-donkerbruin-gegaarde-gekruide “sweet potato’s” in schil die eigenlijk overal in de wereld wel populair zijn. Als lekkere snack of als bijgerecht tijdens het avondeten. Zoete aardappels zijn vanuit zichzelf al bommetjes met de grote hoeveelheid koolhydraten, voedingsvezels, vitamine A, B6 en C. Dus goed om lekker in de winter de oven aan te zetten en deze er met veel liefde in te leggen.

Salad Nicoise

op 17-03-2013 | Joey van Iersel

Het daadwerkelijke orginele recept bestaat niet, maar dat is wel vaker bij onze zuiderburen. Waarschijnlijk komt daar de uitspraak ‘Met de Franse slag’ misschien wel vandaan. Maargoed…. Om de Sint/Kerst/Oud en Nieuw kilootjes voor te zijn, brengt Culinice de bekende Franse salade naar je toe. Breng water aan de kook samen met de eieren. De ...