Menu

Double cheese Nacho’s

op 26-07-2019 | Pim Elbers

Nacho’s….. een van de meest bekende snacks in de wereld, geboren uit de Mexicaanse invloeden in Amerika. Inmiddels verder ingeburgerd in de Nederlandse traditie dan spaghetti. Fantastisch als fingerfood.

Steak met een spekkoek van aardappel

op 19-12-2018 | Pim Elbers

Kerst een van de mooiste tijden van het jaar, daar hoort een prachtig hoofdgerecht bij, ook wanneer je nog niets goed kan koken. Daarom dit prachtige hoofdgerecht vol met trucjes waarmee het lijkt of je een sterrenchef bent. Fake it until you make it! 

Hobo cupcakes

op 09-09-2018 | Pim Elbers

Het is weer zover, het geld is meer dan op. Je hebt je onlangs opgedoken basisschool rapport voor de derde keer geprobeerd. Maar zelfs je gedementeerde oma trapt er niet meer in. Voor heitje en karweitje ben je toch wel een beetje te oud… of niet soms? Helaas houd de wereld er geen rekening mee ...

Frisse Avocado Salade

op 17-05-2018 | Pim Elbers

Voor mij is dit een echte guilty pleasure en nog gezond ook. Helemaal perfect, want binnen 15 minuten kun je beginnen met eten en heb je nog de hele zomeravond om van te genieten. 

Crème van Bataat - Zoete aardappelpuree

op 26-04-2018 | Pim Elbers

Klinkt Chique he... Crème van Bataat, het is eigenlijk een aardappelpuree maar dan van zoete aardappel, dus stukken gezonder en net iets moderner. Super lekker met een stukje vis of een lekkere biefstukje, zo maak je indruk op je vrienden zonder echt heel erg je best te doen.

Zondagsbrunch met zelfgemaakte Cinnamon Rolls

op 04-03-2018 | Pim Elbers

Het is weekend, tijd om lekker uit te slapen en bij te komen van een week werken of studeren. Het is zondagochtend en je hebt zin in wat lekkers voor bij de koffie of voor bij de brunch. Laat je partner, vrienden of familie omver blazen met je zelfgemaakte Cinnamon Rolls!

5 minute meal, kip met roerbakgroente & aardappelbokjes.

op 22-02-2018 | Pim Elbers

Iedereen kent het: haast, met een grote sierhoofdletter H. Je hebt geen tijd maar wilt toch even iets fatsoenlijks op tafel zetten want Thuisbezorgd.nl heb je inmiddels ook wel uitgespeeld. We hebben iets bedacht om toch snel iets te kunnen doen met minimale afwas. 

Biscuits

op 04-02-2018 | Pim Elbers

Het is eigenlijk een hele simpele naam voor iets dat zo ontzettend lekker is, eigenlijk gemaakt om je saus of jus mee op te soppen. Dit bijgerecht is zo lekker dat ik ze zelfs op zich zelf graag eet. Ik heb deze heerlijke gebakjes tijdens mijn reis naar New York van local Jonathan Rodriguez mogen proeven waar ik voor eeuwig dankbaar voor ben! 

Beef wellington

op 20-12-2017 | Pim Elbers

Een kerstklassieker! Tevens een recept wat bij mij eerst flink misging maar met een beetje oefening kwam het eindelijk een keer goed. Eigenlijk een makkelijk recept, maar iets waar je je gasten zeker mee zal verbluffen! lees hier over mijn moeilijke reis naar een perfecte Beef wellington.

Pasta aglio e olio met garnalen in de look

op 26-11-2017 | Pim Elbers

Een recept ouder dan de weg naar Rome, misschien wel het eerste blut recept ter wereld, maar who cares, dit is echt heerlijk en mijn ideale comfort-food. Samen met deze Vlaamse delicatessen echt een fantastisch gerecht.

Kalkoen

op 22-11-2017 | Pim Elbers

Kalkoen, iets wat ik al jaren klaar wilde maken, maar in mijn hoofd was het een recept waar je de hele dag voor uit moest trekken. Wat blijkt nu, dit valt reuze mee! Het is niet de kalkoen maar het gehele diner wat erg veel tijd kost. Maar als je het diner stap voor stap doet, is er nog steeds niks aan de hand.

Winterse clubsandwich

op 21-11-2017 | Pim Elbers

We ontkomen er niet aan, winter is coming! We moeten weer zien te overleven in steeds lagere temperaturen. Uit pure noodzaak stuimelde ik laatst op dit fantastische idee. Lekker veel vlees en iets wat ik nog nooit op een broodje heb gezien, namelijk... Peer!

Kalkoen stuffing

op 16-11-2017 | Pim Elbers

Ik heb stuffings altijd ontzettend verwarrend gevonden omdat ik het in films altijd in een grote ovenschaal zag zitten. Waarom heet het dan stuffing, hoort het dan niet in de kalkoen te zitten? Nu blijkt dat steeds meer mensen vanwege de salmonella de kalkoen niet meer vullen, maar een aparte schaal met lekkernijen maken om samen met de kalkoen te serveren. 

Spooky fingers

op 29-10-2017 | Pim Elbers

Zondag is bakdag en nu met Halloween konden we niet anders dan deze fantastische spooky fingers te maken. Een Halloween-klassieker welke super is voor feestjes of om uit te delen!

Moink ballen

op 26-10-2017 | Pim Elbers

Dit recept is bij velen nog niet zo bekend, vandaar dat we hem graag met jullie delen! Deze Moink ballen zijn heerlijk gekruid, met van alles te combineren en ook een prima bijgerecht. Dit recept is een droom voor veel vlees-fanaten!

Spare ribs met bacon

op 07-09-2017 | Pim Elbers

Alles wordt beter met met bacon, althans bijna alles. Zo ook deze spare ribs, het is ook een gemakkelijke manier om er voor te zorgen dat je spare ribs nooit echt droog zijn. De grootste bonus, het ziet er echt super stoer uit.

1-minute wraps

op 23-02-2017 | Pim Elbers

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb van twee dingen altijd te weinig: tijd en geld. Helaas uit dat zich ook altijd een beetje in mijn avondmaaltijden.. Gelukkig kun je met een gezellige dosis creativiteit van deze dubbele negatief toch nog iets maken!

Overnight oats voor twee

op 21-02-2017 | Pim Elbers

Heb jij ook altijd moeite om enigszins fit en en gestructureerd de dag te beginnen? Probeer dan eens rustig je dag te starten door samen te ontbijten. Hoe je dat nu een beetje handig aanpakt? Zo!

Salted caramel granola bars

op 29-09-2016 | Pim Elbers

Havermout lekker gezond, goed voor je en supervoedzaam.... Hoe kunnen we daar nu een lekkere snack van maken dat is al niet zo heel lastig maar when in doubt: salted caramel. 

Komkommer Tzatziki salade

op 02-09-2016 | Pim Elbers

Nu de zomer soort van zijn gezicht een beetje begint te laten zien... is jouw vakantie ook waarschijnlijk al bijna tot zijn einde. Echt leuk is het niet maar we kunnen er maar beter het beste van maken. Zo ook met deze heerlijke tzatziki komkommersalade, echt een heerlijke relatief snelle salade voor jou barbecue, waar je dus niet meer heel de dag de tijd voor hebt. 

Slowcooked Spare Ribs

op 10-06-2016 | Pim Elbers

Het begint zowaar qua weer een beetje op zomer te lijken en dat betekend voor mij maar één ding, barbecueën! Veel barbecueën, heel veel barbecueën. Zeg maar als het binnen klaar is gemaakt, ben ik een tikkie verdrietig. Dan is de carnivoor in mij ook nog helemaal gek op spare ribs en als ik de kans krijg dan het liefste deze slowcooked Spareribs.

Wat eten we vandaag: Biefstukrolletjes

op 14-03-2016 | Pim Elbers

Biefstuk veel mensen zweren erbij, maar als de portemonnee een beetje krap is kan je biefstuk waarschijnlijk voorlopig vergeten. Om toch dit heerlijke malse stuk vlees een beetje toegankelijk te maken, komen wij altijd graag met recepten die lekker vlees aanvullen zoals dit lekkere biefstukrolletje. 

Wat eten we vandaag: broccoli gorgonzola puree

op 27-01-2016 | Pim Elbers

Wat eten we vandaag: broccoli gorgonzola puree. De winter heeft er schijnbaar geen zin in in Nederland. Het enige nadeel, nu zijn al die heerlijke stampotten niet echt noodzakelijk. Dus komen wij met een compromis, een heerlijke frisse stampot die de overgang naar de lente een fluitje van een van een cent maakt.

Wat snacken we met oud & nieuw: Apfelstrudel

op 30-12-2015 | Pim Elbers

Je hebt een feest waar behoorlijk wat gasten zullen zijn en je hebt afgesproken dat idereen wat hapjes meeneemt. Wat moet je nu? Geen stress, met dit recept komt het helemaal goed, als je meer apfelstrudels nodig hebt blaas je het recept gewoon op. 

Wat eten we met kerst: mediterraanse varkenshaas

op 21-12-2015 | Pim Elbers

Wat eten we met kerst: mediterraanse varkenshaas. Het word steeds leuker en gemakkelijker om leuke dingen te doen met vlees nu de biefstukken en runderlappen makkelijker te verkrijgen zijn bij de supermarkt bij jou in de buurt. Zeker daarom is dit recept altijd leuk voor de mensen die echt een keer iets anders willen doen.

Wat eten we vandaag: Pasta met Spinazie

op 19-11-2015 | Pim Elbers

Wat eten we vandaag: Heeft jouw portemonnee ook last van het dure december virus? Begint ook jou strakke taille al wat voller te worden, ja bij ons ook. Daarom helpt CuliNice met een gezond, zeer goedkoop intermezzo tussen alle diners namelijk lekkere pasta met spinazie!

Spinazie Champignon Burgers

op 09-11-2015 | Pim Elbers

Dus… Je hebt niks te doen, je verveelt je en er staat een koe in een spinazie veld te grazen. Dan zit er maar een ding op… Burgers maken!!! Weet je nog dat je moeder zei dat je je groenten moest opeten? Met deze burgers is dat geen proble..nomnomnomnom

Kip-Brioche burgers

op 05-11-2015 | Pim Elbers

Een recept die zijn oorsprong vond op de achterkant van flesje hawaii-saus. De saus was een slap aftreksel van joppiesaus, dus het recept is iets aangepast. redelijk gemakkelijk en in noodgevallen te doen in een tosti-ijzer.

Gestoomde Kippenboutjes

op 23-10-2015 | Pim Elbers

Een prachtig onderdeel van een mogelijk feestmaal, we hebben lang genoeg gezond gedaan. Maar om je maag niet meteen van streek te maken is dit een soepele overgang. Een feestelijk recept, maar met een gezond tintje….. ik begin bijna op Joey te lijken.

Hartige wentelteven

op 23-10-2015 | Pim Elbers

De foodies onder ons hebben het vast wel eens meegemaakt: je staat erom bekend dat je lekker kan koken en het graag doet. Op het gegeven moment heb je in groepsverband veels te diep in een glas staan staren en heb je ongelooflijke honger. Zo is dit recept geboren!

Home made Tomatensoep

op 21-10-2015 | Pim Elbers

Het wordt langzaamaan wat kouder en steeds meer bladeren vallen de boom. Door al die kou en nattigheid kan je wel een kopje soep gebruiken. En nu kan je weer naar je oma voor een kopje verse soep of een of ander pak of blik open trekken. Toch is er niets lekkerder dan huisgemaakte verse soep.

Praktische Paella

op 20-10-2015 | Pim Elbers

Toch altijd jammer die dag na het feestje, er ligt een gigantische puinhoop en alle verschraalde accessoires van gisteren liggen er verslagen bij. Toch zal je iets te eten moeten maken anders zul je nooit herstellen. Deze zeer praktische paella is heerlijk snel en makkelijk.

Uienringen in bierbeslag

op 15-10-2015 | Pim Elbers

Het is zo episch als het klinkt, uienringen in bierbeslag. De heerlijkste snack voor bij een heerlijk glaasje bier of wijn. Verplichte waarschuwing deze snack is dusdanig verslavend, dat je vrienden zouden kunnen veranderen in kwijlende zombies vragend om MEER. 

Mediterraanse varkenshaas cordon bleu

op 13-10-2015 | Pim Elbers

Het word steeds leuker en gemakkelijker om leuke dingen te doen met vlees nu de biefstukken en runderlappen makkelijker te verkrijgen zijn bij de supermarkt bij jou in de buurt. Zeker daarom is dit recept altijd leuk voor de mensen die echt een keer iets anders willen doen.

Sloppy Joe Burrito’s

op 02-10-2015 | Pim Elbers

Je ogen prikken, na een klein gevechtje met jezelf doe je je ogen open alleen maar om er achter te komen dat de locatie waar je nu wakker wordt, aan het draaien is als een carrousel rechtstreeks uit de hel. Je hebt hét glaasje teveel genuttigd gisteren en je moet boeten. Wij hebben een lekker recept om je te helpen herstellen.

American pancakes

op 24-09-2015 | Pim Elbers

In iedere serie, film of reclame zie je ze wel eens voor bij komen, van die grote stapels Amerikaanse pannenkoeken. Als je altijd al zo’n belachelijk dikke stapel pannenkoeken willen proeven is dit je kans.  Dit is een meer traditionele versie voor de echte authentieke American pancakes. Amerikaanse vlag, shotgun en pick-up truck niet gegarandeerd.

Cassave frietjes

op 08-09-2015 | Pim Elbers

Eindelijk een spannende variatie voor het eeuwenoude frietje, niet dat er iets mis is met een lekkere portie patat op zijn tijd. Maar deze frietjes van cassave zijn zo ongelooflijk lekker dat je ze een keer geprobeerd moet hebben, nog een dikke bonus zijn super gezond! 

Beer and chicken

op 17-06-2015 | Pim Elbers

Vanmorgen zag je al de 'Kip in Dr. Pepper' voorbij komen. Een redelijk goede combi als je het mij vraagt. Maar het kán beter! Namelijk deze overheerlijke Beer and chicken! Lekker met de handen 'vreten', mannelijker kan het bijna niet!

Hollandse kost maar dan anders

op 28-05-2015 | Pim Elbers

Als je er mee opgegroeid bent, vind je het waarschijnlijk nog vreselijk lekker ook, echte Hollandse kost. Anno 2015 is er ook nog maar weinig aan veranderd. Simpelweg aardappels, vlees en groenten. Tijd om dit een beetje op te leuken.

Komkommer wrapjes

op 22-04-2015 | Pim Elbers

Het word eindelijk weer warmer, tijd voor lekkere picknicks op het strand of in het park. Gewoon lekker lui genieten van een glaasje wijn of bier. Maar uiteindelijk krijg je toch een beetje de knaagjes in je maagjes, daarom deze lekkere magere komkommerwrapjes. 

Chili con Pollo

op 13-03-2015 | Pim Elbers

De Chili con carne heeft inmiddels de cult status bereikt, wat vinden jullie de Chili con pollo. Lekker en vooral snel, heerlijk met nacho's en je bent in de helft van de tijd klaar die je nodig hebt om een chili con carne te maken. Voor de mensen die geen spaans spreken: Pollo is gewoon kip dames en heren!  

Chicken fried steak

op 11-02-2015 | Pim Elbers

Zo'n ongelooflijk makkelijk receptje dat van een beetje taaie goedkope biefstuk een beetje boel maakt. Dit recept komt voort uit de overgebleven ingrediënten van fried chicken. Maar dan met steak! Zou dit met kerst bij de KFC worden geserveerd? 

Chocolade lava taartjes!

op 24-12-2014 | Pim Elbers

Chocola, weinig ingrediënten hebben een fanbase zo groot als chocola. Er zijn echte chocolatiers, chocoholics en je kan zelfs chocola snuiven tegenwoordig. Een klassieker en toevallig een van mijn favoriete ingrediënten.

Gefrituurde s

op 15-10-2014 | Pim Elbers

Wie heeft er in zijn leven niet, een moment gehad dat tosti’s je voornaamste bron van voeding was? Wat ons in ieder geval al vaak over komt dat je een lekkere tosti wilt maken maar dat je te weinig brood hebt voor iedereen. 

Watermeloentaart

op 01-10-2014 | Pim Elbers

Zowaar een taart met vitamines! Deze watermeloentaart is echt zo klaar, zodat jij van alle andere leuke dingen van de zomer kan genieten. Nog een mooie bonus, dit is een taart die niet in de oven hoeft!  

Biefstukrolletje

op 25-09-2014 | Pim Elbers

Biefstuk veel mensen zweren erbij, maar als de portemonnee een beetje krap is kan je biefstuk waarschijnlijk voorlopig vergeten. Om toch dit heerlijke malse stuk vlees een beetje toegankelijk te maken, komen wij altijd graag met recepten die lekker vlees aanvullen zoals dit lekkere biefstukrolletje. 

Cakepops

op 21-05-2014 | Pim Elbers

Niemand die niet heeft genoten van een goeie lolly, nee niet die ene voor volwassenen…. Om maar gewoon de onschuld zelf uit te hangen, hebben we cakepops voor je aangepast dat je niet persé een speciale bakvorm hoeft te hebben. Cake op een stokje alles is beter op een stokje. Begin met het voorverwarmen van ...

Chocoladesaus

op 21-04-2014 | Pim Elbers

Chocolade, wat zou de wereld zijn zonder chocolade. Vloeibaar mischien zelfs beter, dan kan je het op andere dingen smeren, zo kan alles wat je maar wilt naar  chocola laten smaken. We weten dat je altijd chocoladesaus nodig hebt wanneer je eigenlijk geen tijd hebt om deze te maken.

Madeleines

op 21-04-2014 | Pim Elbers

Madeleines, klinkt dat jullie ook als een stroblonde franse dame, die uitdagend op een Provençaals strand op je ligt wachten. Samen met een overdadig gevulde picknick mand, met heerlijke rode wijnen, kazen en andere lekkernijen. Geloof het of niet deze heerlijk simpele versie laat je in ieder geval in Frankrijk wanen.

Haasje in het gras

op 19-04-2014 | Pim Elbers

De kids zijn op zoek naar paaseieren, de volwassenen naar de gene die de paaseieren kwam brengen. Een beetje uit seizoen maar toch wel heel erg lekker. Een prachtig gerecht voor alle formele dinertjes. Een lekker haasje in het gras.   

Vispakketje uit de oven

op 26-02-2014 | Pim Elbers

Voor de gemiddelde student is ideaal, je kan deze pakketje zelfs de dag van te voren maken, knal alles in de oven moment supreme en je kan maximaal genieten zelf aan tafel, zelfs met het maximale aan gasten. 

broccoli-gorgonzolapuree

op 24-02-2014 | Pim Elbers

De winter heeft er schijnbaar geen zin in, in Nederland althans. Mag ook wel we hebben vorig jaar meer dan voldoende winter gezien. Het enige nadeel, nu zijn al die heerlijke stampotten niet echt noodzakelijk. Dus komen wij met een compromis, een heerlijke frisse stampot die de overgang naar de lente een fluitje van een van een cent maakt.

Broodpudding

op 30-01-2014 | Pim Elbers

Heb jij ook altijd zo ongeveer een week na de studiefinanciering geen geld meer? Maar wil je toch nog een beetje leuk eten? Maak dan van je oude brood deze heerlijke broodpudding. 

Kruidnoten

op 03-12-2013 | Pim Elbers

Een heerlijke klassieker dames en heren en we weten dat er honderdduizenden kilo’s rond de zomer al beschikbaar zijn. Maar er is echt niets lekkerder dan een portie zelfgebakken kruidnoten. De geur vult je hele huis, je begint spontaan te zweven richting deze heerlijke zelfgebakken lekkernijen. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Een ...

Pompoensoep

op 27-10-2013 | Pim Elbers

Halloween is dan eindelijk hier en ook al zijn wij Nederlanders pas beginners in het vieren van dit feest. Toch doen er steeds meer mensen mee. Zelfs de kleinste reden voor een feestje  vinden wij voldoende om een feestmaal bereiden. 

pindakaas met bleekselderij

op 25-10-2013 | Pim Elbers

Meer een tip dan een recept, maar wisten jullie dat bleekselderij een negatieve caloriewaarde heeft? Het kost namelijk meer calorieën om te verteren dan dat heet oplevert. Het nare alleen aan bleekselderij is…. dat het absoluut niet te vreten is. 

Bacon Maple cupcakes

op 16-10-2013 | Pim Elbers

Hier ging even iets mis, Sweet cheeks en bacon… maar het is zo awesome als het klinkt Bacon Maple cupcakes, cupcakes met bacon erin. We hebben ze geproeft, ze zijn goddelijk, alsof de bacongoden zelf ze geschonken hebben. Je voelt je aderen dichtslippen en je hart versnellen, maar dat is het allemaal echt meer dan ...

Makreelsalade

op 10-10-2013 | Pim Elbers

Wat eten jullie allemaal op een toastje of boterham? Vaak horen we filet americain, kip-kerrie salade en ga zo maar door voorbij komen. Maar maken jullie deze wel ook eens zelf? NIET? Dan gaan we dit jullie vanaf vandaag aanleren. 

Boeren-omelet in mok

op 08-09-2013 | Pim Elbers

Je had gisteren een fantastisch feestje en je word wakker in iets dat lijkt op een karavaan van reizigers die overal liggen te slapen. In je woning valt er ook geen plekje meer te verzinnen waar geen mensen hun roes uit liggen te slapen. 

Wokpot met citroenkip

op 05-09-2013 | Pim Elbers

In deze tijden van drukte, stress en hele hoop verplichtingen, nijg je al gauw naar fastfood of ander snelle happen. Maar zo nu en dan tussendoor wil je gewoon een gezonde maaltijd om al die troep een beetje uit je systeem te spoelen.

Grilled PBJ Sandwich

op 26-08-2013 | Pim Elbers

Iets met een schuimfeest, pijn in je ogen en telefoons in boterhamzakjes. Dus nu is je brood waarschijnlijk oud geworden en je hebt ook nog eens een kater. Trakteer je zelf op deze heerlijke pindakaas en jamtosti en brak lekker uit. 

Sambal ballen

op 21-08-2013 | Pim Elbers

Is het een gerecht of is het een practical joke, de lijn in deze is erg dun. Voor degene die gene die in het in bezit zijn van de zogenaamde loden pijp, een prima gerecht. 

Chocolade trifle

op 13-08-2013 | Pim Elbers

Weer een echt oma recept, een klassiek gerecht dat oorspronkelijk met fruit was. Maar zoals vele weten, zijn we bij CuliNice echte chocojunkies en wie heeft er now fruit nodig. We zitten hier dan ook met een vrij permanente chocolade snor. 

Volwassen fruithapje

op 04-08-2013 | Pim Elbers

Kreeg jij vroeger ook fruit op ieder geschikt en ongeschikt moment door je neus geduwd, had jouw moeder ook ongeveer overal een bakje fruit staan alleen maar zodat je je vitamientjes binnenkreeg ? Maak dan nu je moeder trots met het volwassen fruithapje, alleen voor 18+. Je kunt in deze kiezen voor krullen of blokjes, ...

Italiaanse burger

op 23-07-2013 | Pim Elbers

We gaan vrolijk vrder met de burgermaand, we hebben zelfs al een aantal zelfgemaakte burgers voorbij zien komen. Om helemaal in de mediteraanse sfeeren te komen hebben we hier de Italiaanse burger. Een burger met een hele duidelijke italiaanse smaak.

Vlaflip met kaneelkoekjes

op 18-07-2013 | Pim Elbers

Een vlaflip wie kent ze niet, een hollandse traditie, in combinatie met deze koekjes ook een echt lekker en indrukwekkend dessertje. 

Franse burger

op 16-07-2013 | Pim Elbers

Weer een heerlijke burger voor de burgermaand! Dus ga je lekker barbecueën maak dan deze hamburger ook een keer je waant je meteen in Frankrijk. Stukken goedkoper dan daadwerkelijk gaan, net zo lekker. 

Juicy Lucy hamburger

op 02-07-2013 | Pim Elbers

Een amerikaanse hamburger met een stoute naam, de juicy lucy. Deze burger dankt zijn naam aan de heerlijke gesmolten kaas die er in zit. Ooit waren er ergens in de US of A twee rivalerende diners die beweren dat ze deze verleidelijke dame hebben bedacht. Tot op de dag van vandaag vechten ze elkaar het ...

Surf & Turf

op 13-06-2013 | Pim Elbers

Sta je ook altijd zo te twijfelen wat je voor je vader gaat halen voor komende vaderdag. Ik zelf sta altijd eeuwig in de winkel, wordt het de stropdas of de hoog vermogen kettingzaag en alles daar tussen doet ook mee. Toch vinden vaders een zelfgemaakt cadeau toch altijd leuker. Maar om nou je kleurtjes ...

Pasta Kip Pesto

op 09-06-2013 | Pim Elbers

Vandaag presenteer ik aan jullie mijn lievelingsgerecht, een echte klassieker! Toen ik zo’n 3 jaar geleden op kamers ging was ik nog niet zo’n held in de keuken en vond ik het wel prima als ik uit school kwam en mijn moedertje al wat lekkers op tafel had staan. De eerste keer dat ik dit ...

Fresh food for everyone

op 04-06-2013 | Pim Elbers

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld. Mensen hebben helaas niet meer alle tijd om uitgebreid te koken, maar kant-en-klaar- of afhaalmaaltijden zijn stukken duurder dan zelf eten maken en vaak is de smaak en vooral de voldoening van zelf koken veel minder. ...

Trio van bruschetta

op 19-05-2013 | Pim Elbers

Een fantastische gerecht als je iets te bewijzen hebt, ziet er ontzettend stoer uit maar is redelijk gemakkelijk. Dus of nu die ene date hebt waar je al jaren op zit te wachten of moet je je schoonouders overtuigen dat je echt een “goede”  partner bent voor zijn/haar dochter. Maak dit heerlijke trio en laat ...

tortillabakje met salade

op 26-04-2013 | Pim Elbers

Afwas, de naarste bijwerking van koken. Sommige mensen vinden de afwas wel ´gezellig´, die mensen zijn schaars. Mochten die mensen hun hobby overigens willen uitvoeren op grotere schaal mogen ze altijd nog bij CuliNice komen hobbyen. Tot die tijd zullen we leuke creatieve manieren blijven bedenken om de afwas te beperken, net zoals deze tortilla ...

Met krab gevulde tomaten

op 24-04-2013 | Pim Elbers

Laten we nou eens echt fancy gaan doen, dan doen we de katerremedies, gezonde traktaties van de week wel weer een keer. Doen we een keer iets dat chique is. Een prachtig accent bij iedere maaltijd.  Heerlijke gevulde tomaatjes met krab. Voor de gebudgetteerde onder ons gevuld met surimi sticks Breng eerst een pannetje water ...

Knoflook Pitastrips met Yoghurt Dip

op 21-04-2013 | Pim Elbers

Wat is er nou lekkerder dan in het zonnetje op het terras zitten? Bij CuliNice vinden we borrelen ontzettend belangrijk, maar zoals iedere bourgondiër weet. Eist al dat borrelen toch wel zo zijn tol op je taille. Daarom hebben we een gezond en verantwoord alternatief voor jullie. Aangezien we aan de drank niets zouden veranderen, een heerlijk ...

Enchiladas

op 16-04-2013 | Pim Elbers

Je durft je ogen nog even niet open te doen, alles doet zeer en je hebt geen flauw idee welke ellende je tegen gaat komen. Als je ze dan toch open doet zie nog niets, geen paniek je bent niet blind, je hebt een onbekende sombrero op. Nu zouden we een of ander stoer verhaal kunnen beschrijven hoe in hemelsnaam je op een Mexicaans feestje terecht bent gekomen. Maar we vertellen je liever wat je met de overgebleven oude tortilla chips kan doen.

Pasta Salade met Zalm

op 14-04-2013 | Pim Elbers

Iedereen heeft weleens dat kleine beetje pasta over, het is net niet genoeg voor een maaltijd maar ook zonde om weg te gooien. Dan maak je er toch een heerlijk salade van! Een heerlijke verfrissing voor die dagen dat je gewoon even iets makkelijks wilt maken. Ruim ook jou pasta restjes op met deze lekker ...

Olijf-feta rolletjes

op 09-04-2013 | Pim Elbers

De lente laat eindelijk iets van zich horen en wij beantwoorden dat geluid met een ontzettend zomers recept. Deze rolletjes kan je ver van te voren maken maar zijn vers het lekkerst. Overtuig zelfs de grootste olijfhaters met deze heerlijke rolletjes. Heerlijk als hapje, maar ook heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht. 

Gehaktbrood

op 08-04-2013 | Pim Elbers

Dit is voor de humor een heel dankbaar recept, we kunnen verwijzing maken naar de zanger Meat Loaf en paradise on the dashboard light. Er zijn allerlei slechten grappen over amerikanen en hun overdreven auto’s en gerechten. Of inspelen op de oer-Hollandse  traditie van maandag gehaktdag. Maar dat heeft dit gerecht niet nodig, simpel, doeltreffend en geschikt voor ...

Starbucks Surpreme

op 04-04-2013 | Pim Elbers

Zolang Starbucks me niet komt halen gebruik ik deze naam. Daarna zullen we samen iets nieuws verzinnen. Een frisse nieuwe blik op de traditionele Cafe Glacé. Een dessert waar je energie van krijgt… letterlijk! De echte diehards bakken de chocolate chip cookies natuurlijk zelf. Voor de gemakzuchtige onder ons gewoon goede koekjes kopen dan ben ...

Rüsties

op 27-03-2013 | Pim Elbers

Aangezien het weer er niet veel beter op lijkt te worden, blijven we maar een beetje winterse recepten doen. Daarom de oerduitse Rüsties, daar word je zo lekker warm van. Een heerlijk bijgerecht dat alle andere aardappelgarnituren domineert, daarom is het zo duits natuurlijk. 

Quiche met brie

op 24-03-2013 | Pim Elbers

Quiche is tof op vele niveau’s, je kan er mensen mee laten geloven dat je fantastisch kan koken, terwijl je eigenlijk net een pan kan aanwijzen. Je kan er echt alles in doen, dus perfect om de koelkast op te ruimen, als je dat al durft. Lekker snel klaar en een geschikt voor veel grote eters.

Tortilla supreme

op 20-03-2013 | Pim Elbers

Je hebt altijd baas boven baas, er komt altijd wel iets of iemand die de huidige status quo overtreft. Zo hebben we nog niet zo lang geleden een tortilla con queso gepubliceerd. Dit is de tortilla supreme! groter, beter, sterker en lekkerder dan de tortilla con queso. Een ideaal gerecht als je veel eters krijgt en weinig geld ...

Pannenkoeken, win een pannenkoeken diner voor 4!

op 17-03-2013 | Pim Elbers

Ieder mens heeft dit gemeen, een fundamenteel principe dat ons allen verbind…. pannenkoeken zijn heerlijk. Voor de jongeren, voor de ouderen, voor de rijke, voor de armen, wij zeggen pannenkoeken voor iedereen!! Zelfs de allereerste holbewoners hadden een soort broodachtige pannenkoek. De wereld telt 192 landen en overal zijn pannenkoeken verkrijgbaar.Helaas gebruikt iedereen een voorgemixt pak, dat eigenlijk alleen maar een ...

Vleesflapjes

op 12-03-2013 | Pim Elbers


Heb je net lente garderobe van zolder gehaald, word het ineens weer zo belachelijk koud. Om deze kou een beetje te breken, hebben we nog even een stevige hap voor je. Heerlijk snel en niet te duur, fantastisch voor die ene borrel met je vrienden waar net even iets meer op tafel wil zetten dan ...

Chocolade salami

op 06-03-2013 | Pim Elbers

Het leek onmogelijk, het leek belachelijk, het leek te mooi om waar te zijn, zelf Dr. Frankenstein was met stomheid geslagen. Maar het is ons gelukt!!! Chocolade salami, voor de ongelovers chocolade SALAMI. Maak je niet druk er gaat zowaar geen vlees aan te pas. Maar je  DAC (dagelijkse aanbevolen hoeveelheid chocolade) wordt wel goed ...

Kipkerrie

op 05-03-2013 | Pim Elbers

De lente gluurt al om de hoek, en nu kan je rustig gaan zitten afwachten maar wij zijn als foodfanatiekelingen allang bezig met het volgende seizoen qua smaak. We dwingen de lente gewoon af! Met deze heerlijke kipkerrie is dat dan ook geen enkel probleem, een prachtige bijna zomerse kleur en goed voor broodjes, toastjes ...

Aardappelpuree, zoals het hoort!

op 26-02-2013 | Pim Elbers

Een van de dingen die we bij CuliNice het aller, aller, allerergste vinden is instant aardappelpuree. Daarom vonden wij het onze maatschappelijke taak om in ieder geval het recept te geven voor echte aardappelpuree. Probeer het eens en je wilt nooit meer terug, het is gezonder, goedkoper en vooral veeeeel lekkerder. 

Grove franse ratatouille – CuliName Impressive Shit

op 22-02-2013 | Pim Elbers

Eigenlijk is het een beetje jammer dat als men tegenwoordig ratatouille hoort, men meteen denkt aan een rat die aan het koken is. Al was de film erg leuk, het is nog leuker als je het zelf maakt. Ratatouille is frans voor rommelig en ” van alles wat” daarom is het ook zo typerend dat ...

Fijne Cake

op 19-02-2013 | Pim Elbers

Het is weer die tijd van het jaar dat je allerlei famillieleden over de vloer krijgt of op gaat zoeken. Maar of je nu naar ze toe gaat of zij naar jou, het is natuurlijk altijd fijn om even iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Dus op zijn Oerhollandsch…. fijne cake. en ja…. Oma’s ...

3 Smeerboters

op 18-02-2013 | Pim Elbers

Stokbrood met boter, zo oud als de grond onder je voeten. Waarschijnlijk omdat het zo’n fantastische combinatie is, het verschijnt ook bij iedere mogelijkheden. Op feestjes is er altijd wel wat van te vinden, restaurants geven het weg als amuse, verkopen het als voorgerechten of gewoon tijdens de borrel. 

Pigs in a basket (gebakken eierboterham)

op 15-02-2013 | Pim Elbers

Voor iedereen die gisteravond zo gelukkig is geweest om een logee te verwerven op de nacht van valentijns. Allereerst…. goed bezig ten tweede wees dan een goede gastheer/vrouw en maak even ontbijt voor deze logee. Maar aangezien die aantal drankjes van gisteravond ook zo z’n tol aan het eisen zijn. 

Custardpudding met Appeltjes

op 15-02-2013 | Pim Elbers

Voor het geval jullie het nog niet doorhadden hebben we bij CuliNice iets met oma’s. Oma’s zijn fantastisch ze hebben niet dezelfde lastige etische opvoed problemen, ze hoeven je alleen maar blij te maken lekker eten en af toe een lief gebaar. Dus weer eentje uit de oude doos.

Appelflappen

op 14-02-2013 | Pim Elbers

Het is morgen kerst, twee dagen waar je je waarschijnlijk helemaal vol stopt met allerlei lekkernijen die anderen voor je gemaakt hebben. Aan het einde voel je je toch altijd weer een beetje schuldig aangezien je niets gedaan hebt. Het kan ook zijn dat je een beetje boos bent dat geen enkele van je gasten iets ...

Mac and Cheese

op 14-02-2013 | Pim Elbers

Amerikanen hebben er altijd al een handje van gehad om dingen hun eigen te noemen, zo hebben ze hen eigen land ”ontdekt” het feit dat er al een bevolking aanwezig was maakte niet zo veel uit. Zo ook met Mac and Cheese, een van origine Italiaans recept compleet veramerikaanst. Maar niemand die het ook maar een beetje boeit.

Valentijns special Chocopraline ijstaartje

op 13-02-2013 | Pim Elbers

Speciaal voor Valentijnsdag doen we deze week een extra recept, voor al die mensen die het samenzijn willen vieren, of de mensen die een beetje extra troost kunnen gebruiken. Als je verliefd bent zit Cupido’s pijl stevig in je bil, als je alleen bent gelaten zit die pijl recht in je hart.

Home Nuked Chocolate Cake

op 12-02-2013 | Pim Elbers

Je zit rustig thuis en ineens heb je vreselijk veel zin in een snack, je hebt alleen niets meer in huis en om nu nog even een cake in elkaar te flansen heb je ook absoluut geen zin in. Daarom presenteert CuliNice met gepaste trots home nuked chocolate cake. Een chocolade cakeje 1 persoon dat je binnen 5 minuten ...

Klassieke warme chocolademelk

op 12-02-2013 | Pim Elbers

Flashback je bent weer een kind, je hebt voor het eerst weer in de sneeuw gespeeld. Je bent net ongelooflijk ingemaakt door alle andere kinderen van de buurt. Verdrietig en verkleumd kom je thuis. Je trekt je warme pyjama aan en je krijgt een warme chocolade melk van je moeder. Als volwassene zit je nu met een traantje in je ...

Tortilla con queso

op 06-02-2013 | Pim Elbers

Een perfect voor recept voor mensen die volgende week moeten carnavallen en een beetje rustig aan doen met de financiën. Spaanser dan dit word het niet, aangezien je in een poncho geen portomonee kan bewaren.

Citroen-Yoghurt ijstaartje

op 04-02-2013 | Pim Elbers

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na een maand gezonde recepten ben ik wel toe aan een dessertje. Dit desert is voor degene die wat frustratie kwijt moeten helemaal perfect. Je mag namelijk een flink aantal koekjes tot kruimels slaan. Gelieve niet met sloophamer te doen Recept: Doe de kommetjes in de ...