Menu

Surinaamse baka bana

op 26-10-2015 | Bas Schampers

Een recept dat ik samen met mijn vriendin heb geleerd, tijdens een kookworkshop, thuis bij een Surinaams gezin in Paramaribo. Dichter bij de bron kom je niet en dat proef je. Super simpel en super lekker. 

Argentijnse Chimichurri

op 04-11-2014 | Bas Schampers

Sinds ik een pakket heb besteld bij KoopeenKoe.nl, worden de gerechten die wij thuis eten ook steeds gevarieerder. Wat doe je nou met een prachtig stuk entrecote of biefstuk? Deze laat je natuurlijk in zijn waarde en eet je met bijvoorbeeld een heerlijke chimichurri. Een traditioneel Argentijnse dressing voor bij rundvlees.

Dip ‘n Share Eggs

op 30-09-2014 | Bas Schampers

Het is oktober, en wie oktober zegt, zegt OktoberFest! Bier, lederhosen en dirndls, een unieke combinatie die maar al te vaak tot een aardige kater leidt. Om jullie deze maand van pullen bier en gezelligheid door te loodsen heb ik hier het ultieme anti kater ontbijt recept voor jullie. 

Philly Cheese Steak Sandwich

op 31-07-2014 | Bas Schampers

Zoals jullie merken aan mijn recepten haal ik mijn inspiratie vaak uit een reis die ik heb gemaakt, of een plek waar ik ben geweest. Hoewel ik niet in Philadelphia zelf ben geweest, stond de Philly Cheese Steak Sandwich op Aruba en in Florida regelmatig op het menu. 

Quesadilla

op 20-07-2014 | Bas Schampers

Toen ik voor een half jaar op Aruba verbleef, woonde ik naast de beste food-truck van het eiland. Mexicanen die de lekkerste gerechten maakten. In die tijd ben ik verslaafd geraakt aan Quesadilla’s. Je kan er eindeloos mee variëren, maar ik geef jullie hier een relatief simpele doch o zo smakelijke variant.    

Croque Madame

op 06-07-2014 | Bas Schampers

Iedereen kent het wel, een tosti, of heel chique een Croque Monsieur genaamd. De nog lekkerdere variant is de Croque Madame. Snel te bereiden als lunch of brak ontbijt na een avond doorhalen. Traditioneel geserveerd met een béchamel saus. 

Scampi Burger

op 20-05-2014 | Bas Schampers

Je bent verzot op hamburgers, maar altijd maar die rundvleesburgers gaat op den duur ook vervelen. En zeker niet op de laatste plaats vind je het belangrijk dat je gevarieerd en gezond eet. Vis komt steeds vaker op het bord, ook bij de student, vandaar deze variant van de wereldberoemde hamburger: de Scampi Burger! 

Beef Teriyaki

op 08-04-2014 | Bas Schampers

Als je van biefstuk houdt, maar net even iets anders wilt proberen dan aardappelen, vlees, groente, maak dan eens deze heerlijke beef teriyaki. Heerlijk bij rijst en roergebakken groentes of vele andere Aziatische klassiekers. Meng alle ingrediënten in een kom en leg hier de biefstukken in. 

Boeuf Bourguignon

op 11-03-2014 | Bas Schampers

Een echte klassieker uit de Franse keuken, en ideaal als je een (grotere) groep eters krijgt. Het enige wat je nodig echt hebt is wat extra tijd, maar zoals het gezegde welbekend klinkt, goed werk heeft tijd nodig. Het recept is voor 8, maar kan natuurlijk ook voor meer of minder in dezelfde verhoudingen.

Stoofpeertjes a la Pedro X.

op 07-02-2014 | Bas Schampers

Alom bekend en dus een absolute klassieker: stoofpeertjes. Echter kan het nog lekkerder dan je ze doorgaans tegen komt, met Pedro Ximénez. Een heerlijke zoete sherry drank, die normaal heerlijk is bij oude kaas, maar zeker ook de moeite waard om stoofperen in de verdrinken!

Tonijn sushi met wasabi-wakame mayonaise

op 23-01-2014 | Bas Schampers

Het is helemaal hot, sushi! All-you-can eat als je geen zin hebt om te koken, kant-en-klaar als je onderweg zin hebt in een gezonde snack en ook sushi avonden met vrienden zie je steeds meer. Met het volgende recept steel je de show tijdens de laatst genoemde. 

Ciabatta

op 03-11-2013 | Bas Schampers

Steeds populairder om ergens bij te eten, een lekkere bruschetta van te maken of in de soep te dippen, maar vrijwel altijd wordt dit brood kant en klaar gekocht. Het is zoveel lekkerder om het heerlijk zelf te bakken, te genieten van de geur die uit de oven komt en helaas (te) lang te moeten tot het is afgekoeld en klaar om te snijden.