Menu

Ingrediënten

  • Topje van de ananas

Materialen

  • Bakje
  • Grond

Zelf een ananasplant hergroeien

op 13-01-2015 |

Ingrediënten

  • Topje van de ananas

Materialen

  • Bakje
  • Grond

Bereidingswijze

Wat je nodig hebt is de ananas top. Dit lijkt een beetje gek, maar vanuit hier komt de nieuwe plant en uiteindelijk ook je nieuwe ananas (dit is wel heel veel geluk hebben).

1: Als je de top van de ananas afgesneden hebt, verwijder je al het vruchtvlees rondom de bladeren. Er mag zo min mogelijk vruchtvlees met vocht rondom de bladeren zitten.

2: Eventueel zou je dit weg moeten snijden met het mes, maar snijd niet teveel van de ‘stronk’ (voor het gemak noem ik dit even de stronk, aangezien het centrum van de ananas is/was) af die over blijft, want daar zitten de potentiële wortels van de nieuwe plant aan.

3: Als je één voor één rustig de bladeren van het overgebleven topje gaat trekken, zie je plots bruine/grijze knopjes of draadjes op de stronk zitten.

4: Pluk de stronk kaal tot circa 1 a 2 cm vanaf het onderste punt

5: Zet de top een heel klein beetje in het water. Dit doe je door een glas te vullen met water. Mochten er eventueel wortels aanwezig zijn, laat die het water ‘kietelen’.

6: Ververs het water om de week én wanneer het gaat stinken. Dan heb je een probleem. Let er daarom op dat de bladeren het water aanraken én alleen de wortels onderin het water ‘kietelen’. Dit beperkt de kans op rotten aanzienlijk!!

7: Na enkele maanden zie je nieuwe witte wortels naar beneden schieten. Mocht je eventueel nieuwe bladeren in het centrum van de top zien, dan is het tijd om de plant in de grond te zetten.

8: Aangezien de plant gewend is aan veel water, geef het in het begin veel water. Echter, zorg dat dit onderaan in de pot terecht komt, zodat de wortels gestimuleerd worden te groeien.

9: Geniet van je plant! Zet hem niet buiten in de tocht niet, maar bijvoorbeeld in de vensterbank.

Deze manier is anders dan de vorige, maar met een hogere kans van slagen. Mijn plant heeft na 3 weken nieuwe witte wortels gekregen welke snel in lengte toenamen. Laten we hopen dat het een nieuwe plant wordt.


Producten die handig zijn bij dit recept:

Fresh Food For Everyone

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld. Mensen hebben helaas niet meer alle tijd om uitgebreid te koken

Meer informatie

Wat vind je van dit recept?

comments powered by Disqus