Menu

Ingrediënten

 • 70cl Bombay Sapphire Dry Gin
 • 2 liter Royal Club Tonic
 • Ijs
 • *Citroen, rood fruit, peperkorrels en komkommer, sinaasappel en verse munt

Materialen

 • Barmaatje (50ml)
 • 4 Gin-Tonic glazen

Gin-Tonic for Dummy’s

op 12-03-2020 |

 • € 5,30 per persoon
 • 4 personen

Ingrediënten

 • 70cl Bombay Sapphire Dry Gin
 • 2 liter Royal Club Tonic
 • Ijs
 • *Citroen, rood fruit, peperkorrels en komkommer, sinaasappel en verse munt

Materialen

 • Barmaatje (50ml)
 • 4 Gin-Tonic glazen

Bereidingswijze

De zomer is helaas alweer bijna ten einde, en onze terrasjes in de warme zon en die lange zomeravonden komen er voor dit jaar helaas alweer te snel een einde aan. Maar voor wie genoeg op het terras heeft gezeten afgelopen jaar is waarschijnlijk een ding opgevallen vast en zeker opgevallen. De Gin & Tonic is weer overal hot and trending en wij van CuliNice vinden dat heel leuk!

De Gin & Tonic is weer in overmate te verkrijgen en is dus duidelijk terug in het zomerbeeld. Van Gin-bars tot aan het bekende kroegje van jouw dorp: she’s back. Ik persoonlijk ben een grote fan van een goede G&T maar merk dat het verschil in smaak én prijs erg uit een kunnen lopen. Ik, als student in 2019, vind het dan ook van groot belang dat ik waar krijg voor de euro’s die ik uitgeef. Het geld groeit me immers (helaas) niet op de rug. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan om te experimenteren waar het geheim van een goede G&T vandaan komt en hoe ik deze dan ook zelf kan maken voor mijn vrienden. Don’t we all like to show off sometimes?

De Gin & Tonic heeft twee overduidelijke hoofdingrediënten: no shit, Sherlock. Maar dit zijn niet de enige ingrediënten die een G&T een voldaan drankje maken. Een goed zomers drankje is dan ook géén goed zomers drankje als er geen ijs bij komt kijken. Hebben we nu alle ingrediënten voor een goede Gin & Tonic? Depends. Wil jij een cocktail neerzetten waar jij en je vrienden écht van zullen genieten en ook nog enigszins Instagrammable is? Keep reading!

Een goede cocktail is niet te maken zonder een cocktailshaker én barmaatje. Nou is een G&T wel te maken zonder cocktailshaker, maar zeker niet zonder barmaatje! De verhouding is namelijk cruciaal als basis van een goed drankje. De verhouding is makkelijk te onthouden: voor iedere schenk vanuit het barmaatje (50ml) Gin, schenk je 3 barmaatjes (150ml) tonic. Als de verhoudingen niet kloppen dan zullen de smaken ook niet goed samenwerken en zal diegene al snel spijt krijgen van het drankje!

Een Gin & Tonic komt pas écht naar voren als het geserveerd wordt in een mooi G&T glas, en mocht je niet genoeg zegels hebben gespaard bij de Albert Heijn, ze zijn ook makkelijk te bestellen via bijvoorbeeld Bol.com gelukkig. Zorg ervoor dat het glas goed vol zit met ijs, hier schenk je de Gin en de Tonic bij tot het glas goed vol is. Remember: ratio is key! Ik zelf hou van een frisse maar zachte Gin, en neem persoonlijk dan de Bombay Sapphire Dry Gin. Als je de Bombay toch nog een tikkeltje duur vindt, dan is Gordons Gin een prima vervanger!

Zodra het glas gevuld is met de Gin, Tonic en ijs hebben wij onze basis gelegd. Het drankje is nog lang niet af, want vanaf dit punt kunnen wij nog vele kanten op. Een lekkere (en instagrammable) G&T is dan ook niet af zonder de juiste garnering. Dit kan een simpele citroenschijf zijn, but the world is your playground. Hou jij van appels? Voeg dan appels en kaneel toe. Hou je meer van een fruitig drankje? Voeg rode vruchten toe! Wil je misschien een drankje met wat meer pit dan gewoonlijk? Dan is een G&T met een paar korreltjes peper en komkommerschijfjes wel wat voor jou. Zoals je hoort kun je vele kanten op met dit drankje, dat vind ik geweldig aan een G&T op een mooie zomerse avond met je vrienden.

Mijn go-to drankje van deze zomer wordt afgemaakt met 2 schijfjes sinaasappel en een verse tak munt. Dit zorgt voor zowel mooie frisse kleuren in je glas, maar ook voor een leuke foto voor op jouw feed.

Geschreven door Garret Regan


Producten die handig zijn bij dit recept:

Spiegelau Gin Tonic Glazenset - 4 stuks

an het vervaardigen van spiegels voor de Europese koningshuizen in de 16de eeuw tot maken van fijn, maar toch stevig glaswerk voor moderne hotels, restaurants en horeca.

Meer informatie

Bar@ Jigger Spirit Barmaatje 25/50ml

Zorg ervoor dat uw cocktails tot in de perfectie zijn gemaakt met de Jigger Spirit Measure. Twee maatbekertjes gecombineerd in één kleine unit.

Meer informatie

Wat vind je van dit recept?

comments powered by Disqus