Menu

Ingrediënten

  • de top van een ananas

Materialen

  • potje met aarde

Een ananasplant!

op 03-03-2015 |

  • €0,00 per persoon
  • 1 plant

Ingrediënten

  • de top van een ananas

Materialen

  • potje met aarde

Bereidingswijze

Met de lente in aantoch is het een ideaal moment om een ananasplant te laten groeien! Het klinkt wat gek, maar het is heel tof om thuis te doen: een ananasplant hergroeien. Die van mij staat sinds augustus in mijn vensterbank en heel langzaam zie ik hem groeien. Vooral nu de lente op komst is en er meer zonnige dagen zijn. Ik zie de plant letterlijk elke zonnige dag groeien. Wil jij dit ook proberen? Lees dan de instructie. 

Wat je nodig hebt is de top van de ananas, de groene bladeren. Als je de vrucht (dat wat wij altijd eten) er netjes afsnijdt hou je de top over. Als je enkele onderste bladeren wegtrekt dan zie je op een gegeven moment kleine bruine draden of puntjes. Dit zijn de potentiële wortels voor een nieuwe plant. 

Als je de top van de ananas in een glaasje water zet (zorg er echt voor dat de potentiële wortels het water aaien en niet verzuipen in water, want zodoende gaat de vrucht heel snel schimmelen) zullen de wortels 'geactiveerd worden' en daarmee groeien. Ze gaan op zoek naar meer water en zullen langzaam naar de onderkant van het glas groeien. 

Mocht dit zo ver komen, dan is het tijd om de plant te verpotten. Zet de plant in een potje met wat zand. Geef de plant om de twee dagen water (het heeft veel water nodig) en zet de plant in het daglicht, bijvoorbeeld op de vensterbank! 

Succes en hopelijk krijg je net zo'n mooie plant als ik! 


Producten die handig zijn bij dit recept:

Fresh food for everyone

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld. Mensen hebben helaas niet meer alle tijd om uitgebreid te koken

Meer informatie

Wat vind je van dit recept?

comments powered by Disqus