Menu

Ingrediënten

  • Appelsientje zonder vruchtvlees
  • Prosecco

Materialen

  • Glazen

De zomerse Mimosa

op 19-08-2019 |

  • €3,50 per persoon
  • 2 personen

Ingrediënten

  • Appelsientje zonder vruchtvlees
  • Prosecco

Materialen

  • Glazen

Bereidingswijze

De zomer is in volle gang en terwijl ik dit schrijf, hoop ik dat vandaag weer een sprankelende dag wordt. Of dat nou wel of niet het geval is, maakt voor het volgende recept eigenlijk niet uit. Als het goed weer is, zet je de bloemetjes buiten. Is het slecht weer? Haal je het zonnetje in huis! De Mimosa kan eigenlijk altijd. Ik drink het zelfs in de winter om een stukje zomer te voelen.

Hoewel een Mimosa soms wel eens gezien wordt als een ‘high-class’ drankje, waarbij je dure champagne en versgeperste sinaasappels gebruikt, bied ik voor jullie de studentenvariant aan. Geen versgeperst sap. Geen dure champagne, maar gewoon Aldi + Albert Heijn.

Een goede Mimosa kan in plaats van champagne ook een lekkere prosecco bevatten. Stukje goedkoper en het doet weinig af aan de kwaliteit van je drankje. Natuurlijk, een ‘top-notch’ Mimosa is met champagne. Maar aangezien we vorige keer een heel Mimosa feest hadden georganiseerd, vonden we het iets te duur om voor alle 50 gasten Mimosa’s met champagne te schenken. Vandaar de goedkopere overstap naar prosecco. De prosecco-secco van de Aldi kwam bij ons vooronderzoek als beste naar boven in de (lage) prijs – kwaliteit verhouding. Na hier vervolgens rondom de tien flessen van in te slaan, konden we gaan kijken naar het sap. Overigens is de prosecco van de Albert Heijn ook zeker aan te raden!

Voor het sap maken we eigenlijk maar 1 keus. Ik haat, maar dan bedoel ik ook echt ‘haat’, stukjes in mijn drinken. Dat pulp. Dat vieze viezige pulp. Daarom kopen wij áltijd appelsientje zonder vruchtvlees. Voor 1 fles prosecco kun je ongeveer 2 pakken sap rekenen, maar het hang er vanaf welke verhouding je toepast: ‘katjelam’ of ‘stay relaxed’. Nu heb je de ingrediënten.

Ben je een nette geordende en zelfstandige persoon, met glazen voor iedere gelegenheid? Vul dan je, het liefst vooraf gekoelde, champagne glazen met prosecco en voeg dan de sinaasappelsap toe. Ben je een student net als ik? Vul dan alle glazen die lijken op wijnglazen of champagneglazen.

Zo haal jij vandaag een stukje zomer in huis óf verkoel je jezelf in de hitte van vandaag.


Producten die handig zijn bij dit recept:

4x Champagne glazen flutes 180 ml - champagneglazen

Een set met 4x stuks champagne flutes glazen, met een inhoud van ca. 180 ml. Geschikt voor in de vaatwasser. Materiaal: kristal glas.

Meer informatie

relaxdays sinaasappelpers

De fruitpers heeft een opvangbakje met een capaciteit voor ca. 300 ml sap en is ideaal om kleinere hoeveelheden sap te persen.

Meer informatie

Wat vind je van dit recept?

comments powered by Disqus