Menu

Zelf selderij hergroeien!

op 08-12-2014 | Thomas Luttikhold

De volger van gisteren weet dat ik het leuk vind om producten te laten hergroeien. Bijvoorbeeld: ananas, gember, lente-ui, prei en basilicum. Vandaag voeg ik een nieuwe toe aan dit rijtje. Namelijk: selderij!

Peer panna cotta!

op 01-12-2014 | Thomas Luttikhold

Panna cotta, gekookte room, is ideaal om 'oudere' producten te verwerken tot een chique en lekker dessert! 

Recept voor lekkere glühwein!

op 25-11-2014 | Thomas Luttikhold

De winter komt er bijna aan! Vandaag een recept om daar op voor te bereiden: een recept voor glühwein! Gemaakt van het vocht dat ik over had enkele weken geleden bij de stoofpeertjes!

Lekkere zuurkool van eigen hand

op 18-11-2014 | Thomas Luttikhold

De Romeinen maakte het, de Tataren, Christoffer Columbus, onze VOC broeders én onze voorouders. Nu jij nog! Maak je eigen zuurkool!

Stoofpeertjes

op 11-11-2014 | Thomas Luttikhold

November is begonnen, peren in de aanbieding én ik maak vandaag stoofpeertjes.
Logisch toch? 

Flensjestaart

op 15-10-2014 | Judith Smith

Ben jij ook zo een fan van pannenkoeken? Deze taart is natuurlijk perfect voor elke pannenkoekenliefhebber en natuurlijk is de kleur ook perfect voor de echte sweet cheek! Voor de mensen die kunnen rekenen hoe lekker dit is: Een zoete pannenkoek keer tien in het kwadraat. 

Hoe snij je eigenlijk een mango?

op 13-10-2014 | Thomas Luttikhold

Een simpele vraag waar veel mensen geen antwoord op hebben. Tot vandaag, want hier is hoe je simpel een mango snijdt zonder waste! Het snijden van een mango is absoluut niet lastig. Echter, is het volgende van de volgende stappen wel noodzakelijk. 

Zelfgemaakte kapsalon

op 06-10-2014 | Thomas Luttikhold

Iedereen heeft deze wel eens geproefd en er ongelooflijk veel spijt van gehad. Op zoek naar een gezondere versie van deze snack welke inmiddels een echte Nederlandse klassieker is? Dan zou ik deze sowieso proberen. 

Bananen kwark!

op 29-09-2014 | Thomas Luttikhold

Heb jij hier ook wel eens last van? Een overrijpe banaan die je vervolgems moet weggooien? Vanaf vandaag nooit meer met dit simpele recept voor bananen kwark! 

Leftover komkommer gazpacho

op 22-09-2014 | Thomas Luttikhold

Komkommers zijn op dit moment enorm goedkoop! Een slimme tip om veel te kopen en ze te bewaren. In de vriezer bijvoorbeeld als leftover komkommer gazpacho! Zoals je van mij gewend bent is dit recept wederom enorm simpel. Het enige dat je wel nodig hebt is een mixer of een blender.