Menu

Wat eten we vandaag: Lekkere zuurkool van eigen hand

op 17-03-2016 | Culi Nice

De Romeinen maakte het, de Tataren, Christoffel Columbus, onze VOC broeders én onze voorouders. Nu jij nog! Maak je eigen zuurkool! 

Mini appeltaart

op 25-02-2016 | Emma Janssen

Zin in appeltaart maar geen zin om een hele taart te bakken? Geniet samen of alleen van deze mini appeltaart!

Winter fruitsalade

op 28-01-2016 | Gitte van Schaik

Ben jij ook zo’n fan van fruitsalade? Hier een variant die je in de koude winterdagen kan klaar maken. Zo krijg je toch je vitaminen binnen op de koude dagen.

Geroosterde pompoenpitten

op 30-10-2015 | Thomas Luttikhold

Halloween komt snel dichterbij! Wellicht heb jij al een pompoen uitgehold, maar wat heb je met de pitjes gedaan? Gooi deze niet weg en maak er een lekkere snack mee. 

Italiaanse Frittata

op 12-10-2015 | Thomas Luttikhold

Een mooier anti-voedselverspillingsrecept met eieren kun je bijna niet bedenken dan de échte Italiaanse frittata. Ik was laatst in San Remo (Italië) om poolshoogte te nemen. De frittata zo oud als armoe in Italië. De mensen van de straat zochten in vuilnisbakken rond naar etensresten. 

Croissant Appelflapjes

op 23-07-2015 | Emma Janssen

Croissants zijn onmisbaar bij een lekkere zondag brunch, met dit recept maak je ze nog nét wat specialer en kan je ze zelfs als snack benuttigen. 

Rijst met spinazie en kip

op 24-04-2015 | Emma Janssen

Heb je onze #WFD, dat betekent what's for dinner, leuke simpele recepten, die je vanavond al kunt eten. Dit is er ook zo eentje: Niet zoveel meer in huis? Met dit recept zet je binnen een mum van tijd een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel!

Rauwe witlofsalade

op 23-03-2015 | Emma Janssen

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw salades kom maar gauw! Een vullende maaltijdsalade die ook nog eens lekker, gezond en makkelijk te bereiden, is!

2 recepten met rozemarijn als hoofdingredient

op 10-03-2015 | Thomas Luttikhold

Waarom is rozemarijn zo'n wonderkruid? Rozemarijn is een kruid dat vaak wordt geassocieerd met de winter en met aardappelen uit de oven. Compleet onterecht, want rozemarijn heeft veel meer kwaliteiten die ik vandaag ga toelichten.

Een ananasplant!

op 03-03-2015 | Thomas Luttikhold

Met de lente in aantoch is het een ideaal moment om een ananasplant te laten groeien! Het klinkt wat gek, maar het is heel tof om thuis te doen: een ananasplant hergroeien. Die van mij staat sinds augustus in mijn vensterbank en heel langzaam zie ik hem groeien. Wil jij dit ook proberen?