Menu

Pasta met gerookte zalm en broccoli

op 08-03-2018 | Birgit Sloven

Weinig tijd maar toch lekker eten en je vitamientjes binnen krijgen? Kan gewoon. Waar zouden we zijn zonder pasta? Het is snel, makkelijk te bereiden en er zijn eindeloos veel variaties. Vandaag een 'luxe' versie met gerookte zalm en broccoli.

Basisrecept: goed gevulde groentesoep

op 07-11-2017 | Anouk Koreman

Zo, tijd voor een lekker soepje. Aangezien het basisrecept van een goedgevulde groentesoep er nog niet was (shame on us), hierbij het lekkerste basisrecept wat er bestaat, waardoor hij eigenlijk niet heel basic meer is!

Zoete aardappel rösti

op 22-08-2017 | Anniek

Lange tijd kende ik rösti enkel als kant en klare schijfjes uit de diepvries. Niks bijzonders vind ik dat. Dit veranderde toen ik in een restaurant een rösti at. Sindsdien heb ik zelf met wat rösti receptjes geëxperimenteerd. Tot nu toe is dit mijn favoriet; een grote rösti van zoete aardappel.

Paella met zeevruchten

op 08-06-2017 | Anniek

Vandaag is het Wereld Oceaan dag, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor de bescherming van oceanen. Dit is belangrijk voor het milieu, klimaat en natuurlijk de zeedieren. Wij zijn gek op vis en zeevruchten en hopen dat hier nog lang van genoten kan worden. Daarom hebben we vandaag een recept voor een snelle paella met zeevruchten.

Anti-breekbare soep!

op 22-03-2017 | Write Club

Zo na het wintersportseizoen zie je ze opeens overal: ingegipste mensen en ledematen. Dé inspiratie om een oppepper voor onze (soms oude) vertrouwde botten te zoeken. Zo kwam ik iets tegen wat ik een beetje ben vergeten: kippenkarkas soep. Ja, dat zeg ik goed, niet de gewone kippensoep, maar een bouillon uit kippenkarkas.

Culinice Kerstmenu dessert: choco meringuebakjes met zelfgemaakte advocaat

op 23-12-2016 | Anouk Koreman

Een week voor kerst, mocht je nog steeds geen idee hebben wat je moet koken met kerst, dan hebben we goed nieuws voor je! Deze week hebben we het CuliNice kerstdiner, elke dag een nieuw gerecht met vandaag het spectaculaire toetje, eehh dessert!

Wat eten we vandaag: Rijst met spinazie en kip

op 10-08-2016 | Culi Nice

Heb je onze #WFD, dat betekent what's for dinner, leuke simpele recepten, die je vanavond al kunt eten. Dit is er ook zo eentje: Niet zoveel meer in huis? Met dit recept zet je binnen een mum van tijd een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel!

Wat eten we vandaag: Crispy chicken fingers

op 15-06-2016 | Culi Nice

Soms is er niets lekkerder dan gewoonweg chicken fingers te kluiven en het is ook nog eens makkelijk te maken. Je maakt het namelijk met leftover kip, een verdwaald ei en oud brood. 

Chewy schuimpjes

op 27-05-2016 | Anouk Koreman

Dit keer een recept uit eigen stage-ervaring bij CuliNice. Wij stagiaires stonden voor de bijna onmogelijke taak om 200 chocolate chip cookies te bakken, en daarvoor waren eieren nodig, veel eieren. We hadden veel eiwitten over, en dus besloten we om van de overgebleven eiwitten schuimpjes te maken, niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Bananenijs

op 12-05-2016 | Emma Janssen

Dat bananen uiterst geschikt zijn om smoothies van te maken wist je misschien al. Maar wist je ook dat het hartstikke makkelijk is om ijs te maken met deze gele slungels?