Menu

Tomatoes On The Side

op 12-06-2014 | Bob Blom

Geen inspiratie voor groenten bij het hoofdgerecht, maar toch de vitaminen niet willen missen? Tomatoes on the side is daar ideaal voor. Een leuke zomerse presentatie voor wat eigenlijk gewoon tomaten zijn, alleen dan net even wat leuker! Gezond, snel te bereiden en heerlijk verfrissend bij vrijwel elke maaltijd. 

Zelf limoncello maken

op 03-06-2014 | Thomas Luttikhold

Thomas: Ik ken niemand die citroenen als fruit eet. Vaak gebruiken we alleen het sap of de schil. Hierdoor belanden er vaak een restjes citroen in de koelkast en vervolgens ook in de afvalbak. Ik ben in ieder geval schuldig en ik denk met mij een aantal mensen meer. 

Bro shots!

op 07-01-2014 | Thomas Luttikhold

Wij, Nederlanders, eten voornamelijk de roosjes van een broccoli. De stengel gooien wij weg. Half werk! Over half werk gesproken, de Fransen eten juist de stengel en niet de roosjes. Volgens de Fransen is juist de stengel het meest voedzaam van de broccoli.

Koken uit je kerstpakket

op 24-12-2013 | Thomas Luttikhold

Kerstmis is bij uitstek de tijd van voedselverspilling. Vandaar dat we vandaag uitsluitend met producten uit het kerstpakket gaan koken. Veel van deze producten belanden in de voorraadkast, waar ze waarschijnlijk het jaar daarop nog staan. Vandaag een tip om juist met deze producten een creatief nagerecht te maken. 

Mispels op zoetzuur

op 13-11-2013 | Thomas Luttikhold

Dit recept zet een vergeten fruit, de mispel, vol in de spotlight. Mispels zijn namelijk heerlijke producten, vergeten door het volk. Toch zitten er mooie verhalen aan dit product vast. Zo komen ze uit het Midden Oosten, zijn ze meegenomen door de Romeinen en vind je mispelbomen vooral in kloostertuinen. 

Vlierbessenlikeur

op 07-11-2013 | Thomas Luttikhold

Vlierbessen zijn veelvoorkomend in Nederland, maar niet enorm populair door de zure smaak. Dit betekent niet dat we hier niks mee kunnen doen! Pas wel op, vraag altijd toestemming van de eigenaar van de vlier om de bessen te mogen plukken. Mag dit? Ga dan snel naar buiten om de vlierbessen te plukken. 

Powershake

op 15-09-2013 | Joey van Iersel

Wanneer jij die ontzettende harde workout heb gedaan heb je niets anders dan honger. Maar omdat je nu weer niet al teveel tijd hebt moet het ook snel gebeuren. Om je spieren goed te laten herstellen zijn belangrijke voedingsstoffen essentieel. De Powershake is snel, handig, gezond en ook nog eens heel lekker! 

Verjaardagstaart

op 04-09-2013 | Marlijn Megens

CuliNice bestaat alweer een jaar en dat betekent tijd voor een feestje. Maar wat is nou een feestje zonder taart!? Het liefste natuurlijk een zelfgemaakte taart waar je jouw gasten aangenaam mee kan verrassen. Heb je twijfels of het je wel zal lukken? Niet denken maar gewoon doen.