Menu

Geroosterde groente met behulp van een tosti apparaat?!

op 10-01-2020 | Vivienne Pieters

Even terug naar de basis en weer op de gezonde tour gaan. Dat is soms echt even nodig.. Daarom hebben wij voor jou een super simpel receptje waarbij je alleen maar groentes en een tosti apparaat nodig hebt.

Bananen pannenkoeken met blauwe bessen

op 09-01-2020 | Luna Voesenek

Het is belangrijk om je dag goed te beginnen met een lekker ontbijt. Ben jij nou volop aan het sporten en probeer je gezond te eten? Dan is dit zeker iets voor jou! Het is binnen 10 minuten klaar, maar super lekker en gezond!

Oer-Hollands erwtensoep

op 08-01-2020 | Luna Voesenek

De koude wintermaanden breken nu toch echt aan… Hoe vervelend dat ook is er is altijd een positieve kant van het verhaal: we mogen ons weer helemaal volvreten aan erwtensoep! Hier het basisrecept voor oer-Hollandse snert.

Hongkong voor Dummy's

op 08-01-2020 | Write Club

In het laatste jaar van mijn communicatiestudie deel ik de klas met internationale studenten. In de eerste les stelde iedereen zich netjes voor. Zo ook Charlie en Jason uit Hongkong. Al maanden is het onrustig in Hongkong, het nieuws staat er vol mee. Elke keer als ik een nieuwsartikel lees, dan gaan mijn haren spontaan overeind staan. Hoe kunnen we Hongkong helpen vraag ik me af. Hoe sterk zijn wij als westerse wereld? Hebben wij een belang om Hongkong te helpen? Vanuit Nederland voelt het snel als een ver-van-mijn-bed-show, ook voor mij. Daarom wilde ik graag hun verhaal horen.

Gezond eten? Hoe ga ik dit kunnen betalen als student

op 07-01-2020 | Write Club

Bijna iedere student die in een studentenhuis woont kent het wel, het leven is duur. Naast de huur voor het huis en de kosten voor het studeren, kost eten veel geld als je op jezelf woont. Gezond eten is een bewuste keuze, maar is dit ook zo als je naar je portemonnee kijkt?

Koolhydraatarm eten?! Dat is nog niet zo saai

op 03-01-2020 | Write Club

Aardappelen, rijst, pasta: carbs are life! Ze zijn super lekker maar wie gezond wil eten wordt aangeraden niet te veel te eten (what a shame). Vrouwen zouden slechts maar 350 gram koolhydraten per dag te mogen eten en mannen 450 gram. Denk je nu bij je jezelf: ‘dit kan ik nog wel eens minderen’, dan ben je hier op het goede adres. In deze blog delen we 5 koolhydraat vervangers waar je heel lekkere recepten mee kunt maken. Lees snel verder!

Een dikke vette kater? Met deze recepten kom jij de dag door!

op 01-01-2020 | Vivienne Pieters

Het is zondag en je hebt weer eens te diep in het glaasje gekeken de avond ervoor. Je voelt je ontzettend slecht maar hebt toch dingen gepland. Iedereen kent het wel. Hoe kom je hier nou het snelste bovenop? Nou, met deze gerechten ben je binnen no-time weer de oude. Dit zijn makkelijke anti-kater recepten die jou er bovenop zullen helpen zodat die katerdag een stuk dragelijker wordt!

Feestelijke Cocktails

op 30-12-2019 | Vivienne Pieters

Wat is nou leuker dan een aantal heerlijke en gezellige cocktails drinken met Oud & Nieuw? Of je het nou met je familie gaat vieren of met een groep vrienden. Cocktails gaan er altijd wel in! Daarom hebben wij voor jou een lijstje van 5 verschillende, heerlijke cocktails in elkaar gezet, zodat jij en je familie of vrienden een gezellig drankje hebben voor de feestdagen. Een kleine tip… Lastig om te maken zijn ze zeker niet!

Oud en nieuw; mijn viering door de jaren heen

op 27-12-2019 | Tom den Ronden

Oud en nieuw. De feestdag waarin iedereen bepaalde fases doormaakt. Van oren dicht om 00:00 naar je eerste eigen vuurwerk kopen. Van stiekem vuurwerk afsteken naar samen proosten. Oud en nieuw is een feestdag voor iedereen. Wie geen vuurwerk wil afsteken, kan ook een oudejaarsconference kijken. In dit artikel ga ik in op de fases die menig mens doormaakt; de fases van oud en nieuw vieren.

Links lifestyle kerst

op 23-12-2019 | Sem Bogers

Sommige mensen eten wekelijks met familie of vrienden en voor andere gebeurd dat alleen bij speciale gelegenheden. Kerst is z’n speciale gelegenheid. Misschien doet jou familie ook wel ieder jaar eten bij een ander uit de familie. Heel gezellig maar hoe zorg je dat je iet elk jaar hetzelfde eet? He je na al die kerst gerechten geen inspiratie meer? Dan kan je het beste verder lezen, en wie weet staat er een lekker gerecht voor jou bij.