Menu

Wat is een Poké bowl en waar is het goed voor?

op 09-04-2019 | Tom den Ronden

Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord, de Poké bowl. Je kunt geen hippe straat meer inlopen of je ziet een tentje of een afhaalservice waar je deze frisse salade met verse ingrediënten kunt kopen. Deze Poké bowls zijn van oorsprong Hawaiiaans en de naam betekent dus gewoon ‘resten van vis’. Deze hippe naam stamt dus niet vanuit een of andere gekke concept ontwikkelaar die een over de top naam heeft bedacht. Het gerecht heeft gewoon als naam, wat het is. Namelijk: resten van vis, met wat frisse groentes, in een kommetje.

Naast het feit dat je een Poké bowl heerlijk zelf kunt maken met verse ingrediënten gaat er ook een ‘way-of-life’ achter schuil, tenminste, zeker hoe we er in 2019 als maatschappij tegenaan kijken. Poké bowls zijn anno 2019 namelijk onderdeel van de ‘fit’ generatie. Het is een gerecht dat altijd kan, wat rijk is aan vitamines en andere benodigdheden en het is ook nog eens heerlijk. Daarnaast is het voor iedereen, omdat je zelf de ingrediënten kunt samenstellen, iets wat anno 2019 ook nog eens goed werkt, aangezien onze maatschappij stukje bij beetje individueler wordt.

De Poké bowl lijkt dus echt iets van deze tijd, maar is dat ook zo? Het antwoord is ‘nee’. Het gerecht stamt vanuit het oude Hawaii en is opgebouwd uit vis, groentes, een beetje sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Het lijkt Aziatisch, maar komt dus uit Hawaii, deze keukens komen ook best overeen met elkaar. Rondom 2014 is deze foodtrend vanuit Amerika richting Londen getrokken waar het in de afgelopen jaren is verspreid over Europa.

De Poké bowl heeft het allemaal, de looks, de voeding, de smaak en je kunt het letterlijk op ieder moment van de dag eten. Voor het sporten, na werk, als lunch, het kan echt allemaal. Dit is een van de redenen waarom jij op je Thuisbezorgd app tegenwoordig de Poké services omhoog ziet schieten alsof het niets is.

Probeer er zelf eens eentje te maken, dat scheelt je ook weer in de kosten! Check onze website voor meer inspiratie omtrent Poké bowls!


Relevante producten: }}

Zuperzozial Super Bowl Kom - Ø 24 cm - Stone Grey

De Zuperzozial Super Bowl saladeschaal is prachtig te combineren met het saladebestek. De vrolijke kleuren zorgen voor een verrassende presentatie op tafel.

Meer informatie

Fruitschaal bamboe 30cm

Een mooie ronde schaal voor bijvoorbeeld fruit of ter decoratie, gemaakt van bamboe. Afmeting: ca. 30 x 7 cm. Wasvoorschrift: enkel afnemen met vochtige doek.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus